Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz gab.m #15176 üzenetére

    De, szerintem ugyanazt beszéljük mindketten és egyet is értek Veled, csak én abból a szemszögből írtam, amit IYF mondott: már van egy Nikkor 24-70-em. Felcsavarom, lövök, állat mindene. Miért akarnám cserélni Tamira ? :)

    Az ár sem tényező itt már, mert a Nikonért kiadtad a pénzt, belefért Neked, tudod, mire mennyit költöttél, stb. Hát én sem cserélném.

    Nemigen váltanék Tamira, ha vettem volna egy Nikkort és kb. a szemem sem rebbenne az ára miatt. A másik, hogy riportnál stb. a fókusz kritikus, ott egyszerűen jónak kell lennie mindennek, Te ebből élsz. A turistának és hobbifotósnak viszont belefér az az 1-2 front vagy back, amit nagyritkán belő vele gyengébb fénynél. Na bumm. Nem fog senki kérdőre vonni érte soha, hogy milyen az a kép, vagy milyen az élessége, stb. Szimplán törlöd pókerarccal, hogy hát ja, belefért, na bumm. Esküvő is munka ugyan, de ott sem életveszély, főleg, ha többet lő az illető. Ropit sem cseszikéli le érte senki (max ő saját magát) :D ha az orra lesz éles.

    Rohadt jó a Nikkor, de nekem hobbistának egy N 24-70 árából kijön egy T 24-70 + egy marék fix :U Oké, nem olcsó a vázam, mert 820-ért vettem anno és mondhatná mindenki, hogy mit sírok a N24-70 árán, de csak azért, mert van az embernek pénze erre-arra, még nem hülye. Most nem Rád értem, hanem magamra, szóval nekem egyszerűen annyiért, amennyi, nem. Mert annyira nem vagyok hanyattesve tőle, mint standard zoom-tól, hogy megvesszek érte oda-vissza. Egy N 70-200 VR2-ért inkább. Na az üveg. Építésre is, optikára is, és úgy mindenre. Nem nagyon lehet belekötni. Szinte ugyanannyiért a Te 24-70-edbe bele lehet. Ár, VR.

    De ezzel nincs gond, Te munkázol vele. :K Szerintem kb. ugyanannyira szereted és a vele való munkát is, mint én az enyémet. :D ;)

    @ Kleroo: én is erről a "papírról" olvastam egy hete durván. Körbejártam mostanság a Nikkor standard zoom témát ismét.. jó alaposan. Mérges voltam a Tamira, mert az Óbesterben egy képnél nem szemre ment az AF és pont az kellett nekem a legjobban (Reni, mutattam). De eskü inkább ezt választom és basszus, belefér. A Retyezáton tökéletes volt jó fénynél. Szóval modellre nézek egy 105-ös Nikit, utazni pedig marad a T. Meg lehet egy SB... vaku. Tehát lenne egy Tamim, egy 105-ös micro-Nikkorom és egy vakum abból, amiből amúgy mindössze egy N24-70-em. Izé.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák