Új hozzászólás Aktív témák

  • marcitp

    őstag

    válasz legless #43993 üzenetére

    az előző hozzászólásodra /nem mos, nem éles/
    első kép 35mm f/4 ISO1000,
    nem lesz "normális" mosás 35mm-en ilyen tárgytávból, az érzékenység emelése meg kissé öli a részleteket.

    második:
    f/8 ISO1000, 1/100,
    statikus témánál mehetsz lentebb a zárral, a rekesszel meg pláne - nyithatod, és jobban fog mosni.
    Igaz 62mm, de VR-es az obid, sztem 1/50 vagy alatta is kitartod. De ha nyitod az objektíved, több fény is lesz: magasabb zársebet rendel hozzá a gép, vagy lentebb húzhatod az ISO-t. Vagy! ISO alapon, gyorsabb zárseb ne mozduljon be, és visszahúzod az alexpós képet.

    Szerintem tedd A-ba (rekeszelőválasztásba) a gépet, ha mosni akarsz akkor törekedj a teljes szenzorkitöltésre - közelről (mosás), vagy zoom-olva, ISO-t alapon (részletek!), rekeszt full nyisd (mosás), és meglátod, milyen zársebességet kínál a gép, és mit tudsz kitartani, illetve a téma mozog-e, vagyis nemkívánatos témabemozdulás (kutya) előfordulhat-e - még ha helyes is az expó és ki is tartod - akkor a zársebességet vedd alapul.

    Az af-et meg akár af-c egypontos-ra, vagy af-s egypontos... megnézheted tesztábrával is, pontos-e a fókuszod, mert a képek alapján nem biztos. Fgépen visszanézve le-fel nyilakkal meg tudod jeleníteni az adott képnél hol volt az af terület. Csak azért, esetleg becsap, és a gép más af módban kitalál egy területet "magától".
    Remélem, segítség volt. :F

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

Új hozzászólás Aktív témák