Új hozzászólás Aktív témák

  • Throme

    veterán

    válasz Attila2019 #47519 üzenetére

    Ha pl 10x15 méretben (papírképek...) egy jobb telefon és egy tükrös gép között nem fogsz különösebb különbséget látni, pláne - úgymond - kezdőként.
    Ahogy írták, rosszabb fényviszony esetén már előjön az aps-c méret előnye, bár nem volt dolgom több kamerás telefonnal.

    Ha most veszel első fényképezőt szerintem ne hamarkodd el.
    Érdemes feltúrni a netet, hogy az igényeidnek megfelelő gépet válassz. Legyen az tükrös , vagy tükör nélküli, cserélhető obis, vagy fix obis, FF, aps-c, m43, 1" szenzoros... rengeteg a lehetőség és akkor az obiparkról nem is beszéltünk, hogy mire lenne szükséged.
    A d5600 kombóval tudsz majd képet készíteni, de már ott is tanulni kell az elméletet, ha az auto módból ki akarsz lépni.
    Szerintem pont az első gépeseknek a legnehezebb jó tanáccsal szolgálni. Mivel nem tudod az igényeidet úgy paraméterezni, ahogy egy haladóbb fórumozó, így max olyan ajánlásokat kapsz, ami az ajánlónak megfelelő, de nem biztos, hogy ha bevásárolsz, akkor te is úgy fogod gondolni....
    Egy telefon szoftveresen lehet jobban besegít a fotózásba, mint egy tükrös rendszer. Ha nem sikerül jobb képet lőni vele, akkor csalódott leszel és a fórumot okolod majd, hogy félretájékoztattak...

Új hozzászólás Aktív témák