Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Roach #14754 üzenetére

    Az ajánlatok viszont mindennel együtt főleg mobilnet oldalról nagyon versenyképesek.
    Korábban konkrétumokat kértél, tehát jöjjenek a tények.
    Több mint négyszer annyi a hangalapú előfizetés, mint a mobilnetes. Tehát a mobilozók 80 %-át a mobilnet hidegen hagyja, nem érdekli, mert nincs nekik mobilnetjük. Ők csak a perc-, sms-díjakat, nézik, azt, hogy mennyiért beszélhetnek mobilon. Ennek a résznek a Telenor jelenleg a legdrágább.

    A 2,6 millió mobilnet előfizetésből 600 ezren nincs forgalmazás, tehát nem használják. A mobilnet előfizetések legalább 80 %-a hangalapú előfizetéshez kapcsolódik, azaz kombinált előfizetés (pl. okos 90) része. Ezeket az előfizetéseket mobiltelefonban használják. Ezeknél a telefonálás legalább annyira fontos, mint a mobilnet használata.

    A 3 szolgáltató átlagában az átlagos adatforgalom 1 giga. A Trénél 0,86, a Vodánál 0,81. Az átlagot a Telenor nyomja fel a maga 1,5 gigájával. Ha mérni kezdik, akkor ez drasztikusan vissza fog esni a másik kettő átlagához. És fogják mérni ebben biztos lehetsz.

    A magasabb adatforgalom a modemes, tabletes, azaz a külön sim-es használathoz kell. A kombinált előfizetések használóinak ezekhez képest jóval kevesebb is elég.
    90 %-uknak 5-700 mega bőségesen elég.
    Na, azokat a kombinált csomagokat hasonlítsd össze mindhárom szolgáltató kínálatából, amelyek ezt az 5-700 megát tartalmazzák, percdíjastól, sms-díjastól, kapcsolási díjastól és mindenestől.

    Ha az összehasonlítást korrekten elvégzed, akkor utána csinálj egy rangsort a 3 szolgáltató között és írd meg ide.
    Meglepődnék, ha továbbra is a Telenor lenne az első.

Új hozzászólás Aktív témák