Új hozzászólás Aktív témák

  • naot

    tag

    Milyen RAM-ot vegyek?

    Tervezett konfiguráció:
    > E8400
    > HD 4850
    > P35 / P45.

    Rengeteg érvet hallottam/olvastam már a 2GB vs. 4GB RAM kérdésben. De még most sem tudok dönteni. Egyrészt nem tudom, hogy a 2 giga pontosan mire elegendő. Sokan azt mondják, hogy még bőven jó a jelenlegi játékokhoz is. Viszont 4db memória csak jobb, mint kettő, ha előre tekintek előbb-utóbb át kell majd állni 4 gigás rendszerre, akkor meg miért ne menjek a változás elébe, miért ne vegyek kapásból 4GB-ot? (Esetleges opció, hogy most csak kettőt venni, és később hozzátenni még kettőt, csak kérdés, vajon lesz-e még a régi típusból raktáron?) Elviekben Vista a jövő, nem sokára arra fognak ki jönni az újabb programok, és ha jól tudom csak ezen megy DX10 - szóval, ha DirectX 10-ben akarom élvezni a játékokat, ez kell. Vagy ez nem így van?

    De Nem akarok minden áron Vistát, mert egyenlőre nagyon drága, és rendesen feltört verziója még nincsen, vagy én nem találtam olyat, ahol a legalább a kommentek fele ne arról szólna, hogy miért nem megy, mi lehet a gond stb. Ezzel szemben XP egy kipróbált rendszer, legalább már 4 éve azt használom, stabilnak működik. Rendben, néha-néha újra kell tenni, de azt hiszem ez normális. Vista ellen szól az is, hogy újra ki kéne ismerni, megszokni egy rendszert, ráadásul úgy, hogy közben 32 bitről is át kell állni 64 bitre - más programok, más driverek, nem igazán akarok ezzel már a kezdetekkor szórakozni, megjön a gép, alap dologok fel, és már mehet is a darálás. ;]

    Tehát a fő kérdésem, hogy megéri-e egy 4GB RAM-os rendszer kiépítése ,vagy sem? :) Valamint még az, hogy milyen márkákat érdemes venni, melyek bizonyították időtállóságukat? Ezek a 800/1066MHz adatok mennyire lényegesek? Vannak annyira fontosak, mint a processzoroknál, vagy itt inkább a memória méretén van a hangsúly, nem pedig az órajelen?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák