Új hozzászólás Aktív témák

  • Philip Morri

    újonc

    Sziasztok!

    Zöldfülüként tennék fel egy kérdést! Nemrég, vagyis dec. 6-án vettem 2*4gb Kingston Ramot (1600Mhz, sorozatszám: KHX1600C9D3B1K2/8GX) Próbáltam belerakni a gépembe, mivel Én egyszerű Pc felhasználó gondoltam menni fog, ennyire még értek a dolgokhoz, igaz tudtam, hogy az Én kicsikémnél semmi se egyszerű! Az új dolgokat nem tudja könnyen befogadni! :DD
    Szóval beraktam, nem ment amikor a Windows el akarna indulni, vagyis jön a négy kis pöttye kék halál! Próbáltam berakni külön, majd együtt, ide-oda a négy foglalatok közül bármelyikbe, de nem indult!
    1. alkalommal ismerősöm megpróbálta csinálni, neki nem sikerült,
    2. alkalommal hozzáértőbb haverom jött a segítségemre, BIOST is frissített 2011-es volt, 2012 év végi lett, de így se akarja befogadni. Az érdekesség az, hogy a mielőtt, s utána is a BIOSban, ha beraktam a kettő RAM-ot, vagy csak az egyiket látta, érzékelte, hogy pl. 8000 körüli mutató ott figyegett a RAM beállításoknál.

    A haver felhívta egy info boltos ismerősét, aki azt tanácsolja, hogy vigyem vissza! Első, s utolsó gyanakvásuk, hogy nem támogatott DDR3-as RAM-ot vettem, ami azért is érdekes lenne, mivel az előző RAM-om se támogatott, ami egy Kingmax 2000 Mhz-es, 2 Gb. Haver megnézte a hivatalos honlapról letöltött, s alaplaphoz csatolt dokban a támogatott RAM-ok listáját, s ott a régi, s a mostani se szerepel!

    Szóval így zárásként nem hiszem el, hogy nem lenne jó, s pl, egy egyszerű ember honnan a fenéből tudná, hogy még ezt is meg kell nézni! Én pl. csak annyit néztem, hogy rákerestem az alaplapomra ott leírta, milyen Mhz-es RAM-ot lehet belerakni, és persze, hogy DDR3-as, s hogy jó legyen a Windows-om, ami 64 bites.

    Alaplap: Asus P7P55LX
    Proci: Intel Icore 5-s

    Megköszönném előre is a segítséget, mivel most vagy valahogy visszakönyörgöm, hogy cseréljék be, vagy bukta így karácsony az a saját magamnak vett ajándékot

    Thanks!!

Új hozzászólás Aktív témák