Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Daniel0620 #58840 üzenetére

    Nono még tovább bonyolult a helyzeted, mert túl kevés infót adtál meg. A fenti hozzászólás úgy született hogy sima alaplapot feltételeztem, és a 3. 4. ramot kellene kitalálni.
    Egyszerűbb ha beírod az alkatrészek típusát legközelebb mint így harapófogóval kelljen kiszedni. :D
    Elméletben a 8 foglalatos alaplapod HEDT - munkaállomás alaplap. Mint az enyim.
    Ezeknél nem csupán dual channelben tudnak futni a ramok, de ha a megfelelő slotokban vannak akkor quad channelben (CPU-Z program a memory fülön kiírja). Ez játékokban nem annyira érezhető, max 1-3 fps, de munkafolyamatoknál pl videó vágás jól jön.
    Esetedben, Intel procinál, a ramok esetében igazából nincs abból probléma hogy 1 db modul mennyit tud, nagyjából egy egységként kezeli a winfos, mind1 hgy 8x8 vagy 4x16, vagy 2x32-ből áll össze a 64 GB.

    Na most ha eltérő méretű ramokat választasz akkor viszont tényleg leeshet a ram kezelési sebesség, aminél nem quad channelről dual-ra történő visszaesést kell érteni, hanem ugyanúgy dual alatti sebességre visszaesést. Ezt mindenképp érdemes kerülni.

    Ha a mostani 4x8 azaz 32 GB ramot kevésnek érzed játékok alatt (el nem tudom képzelni mivel játszol mert amennyire tudom még nincsenek ilyen játékok vagy csak kevés, de Te tudod) akkor ennél az alaplapnál mindenképp 4-esével érdemes módosítani.

    Tehát a kövi lépcső, a 64 elérésére 2 jó módszer van, vagy 8x8 vagy 4x16.
    Tehát a 8x8 a legegyszerűbb, de tény hogy 4x16 esetén a processzorban lévő memória vezérlő kevésbé van terhelve, tehát jobb teljesítményt érsz el.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák