Új hozzászólás Aktív témák

  • #24845312

    törölt tag

    válasz GAbre #61494 üzenetére

    Hogy melyik RAM-slotban kéne mennie, azt a kézikönyvben találod. 1 db modul esetén A2 (CPU felől nézve a 2. memóriafoglalat), 2 db modul esetén A2-B2 (CPU felől nézve a 2. és 4. memóriafoglalat). Persze ettől függetlenül működhet akár A1-B1-ben is, de erre garancia nincs, és ha ott nem megy, akkor az nem működési probléma, hanem felhasználói hiba, mivel nem a kézikönyv által megadott slotokba rakta az illető a RAM-okat. (Ezen kívül ha működik is ott, még mindig nem biztos, hogy ugyanaz az órajel is össze fog jönni, mint akkor, ha a helyükön lennének a RAM-ok.)

    Vannak alaplapok, ahol csak az utóbbi történik, azaz elindul a gép, de az elvárhatónál alacsonyabb órajelen fognak menni a RAM-ok, meg vannak alaplapok, ahol el sem indul a gép addig, míg a RAM-ok nem kerülnek a helyükre (azaz szigorúan a gyártó által megadott slotokba).

    A QVL listában a "Socket Support" nem azt mutatja, hogy melyik foglalatba kell rakni a RAM-ot, hanem hogy hány darab modullal tesztelték sikeresen az adott típusból.

    Annyit esetleg megpróbálhatsz (ha még nem tetted), hogy ami az A2-ben volt RAM, azt rakod a B2-be, és ami a B2-ben volt, azt pedig az A2-be. (Tehát a CPU felől nézve 2. és 4. memóriafoglatokban lévő RAM-okat fölcseréled egymással.)

Új hozzászólás Aktív témák