Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Rinocerosz #27680 üzenetére

    "Most elméletben a .hu domain-t megtartom és fizetjük tovább akkor azt a domain én használhatom egy Google Workspace létrehozásánál ügye?"

    Igen. Technikailag ez úgy néz ki nagy vonalakban, hogy magát a domain-t megtartod a jelenlegi szolgáltatónál, azzal nem kell csinálnod semmit. Előfizetsz Google worspace-re vagy M365-re, ott lesz egy admin felületed, ahol a saját domain nevedet fel tudod venni.

    Ehhez majd azt fogja kérni, hogy a tárhelyszolgáltatódnál lévő domain-ed-hez vegyél fel DNS rekordokat, ezzel visszaigazolva, hogy valóban te kezeled azt a domain-t, ezt leellenőrzi utána.

    Majd ha mindez stimmel, akkor felveszed az email fiókokat (természetesen a saját domain-eddel végződően) és utána szépen átírod a DNS-ben az MX rekordot, hogy a Google vagy az M365 mail szerverére mutasson. Innentől fogva az emailek már a Google/M365 postafiókba fognak érkezni.

    Most itt nagyon leegyszerűsítve írtam le a folyamatot, van még jó pár apróság (SPF, DKIM, DMARC, Outlook-ba új postafiókok felvétele stb.) de így kell elképzelni nagy vonalakban.

    A lényeg, hogy nem kell átvinned máshová magát a domain-t.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák