Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz #79734528 #65364 üzenetére

    Akkor még egy tipp, az időpont sem mind1, mikor hívod :)

    amúgy szerintem aki életében már hívott ügyfélszolgálatot, az már tapasztathatta ezt is, azt is. Mondjuk a telekomnál Vanda hasznos, mert egyesek nem tudják magukat átverekedni, mások elintézik nála az ügyüket, megint másoknak meg pár perc vagy azonnal kapcsol vkit.

    De először nagyon zavart engem is... azóta meg találtam az előnyeit :D

    azt mondták nem tesztelni kell hanem oltani. Teszteléssel sokra nem mész, nem fogja megoldani a problémát, hanem ütőkövetésre jó, maximum, de ez is teszttől is függ. Oltás pedig megelőzi a problémát.
    De gyerekeknél amúgy is változó az állás foglalás életkortól függően is.

    "osztrák iskolába, a gyerek ha ben van oltva ha nem, akkor is egy héten 3x kell tesztelnie. "
    Szlovákoknál országos tesztelések voltak többször is, mégis (ennek ellenére) egyre meredekebben emelkedtek a számok, esetek, és nem csak statisztikailag... Mindenki másképp csinálja, nagyjából ezt lehet mondani , ahány ország... annyi verzió.

    "akik be vannak oltva hordjanak maszkot mert ugyanúgy fertőznek mint bárki más, "
    Ez azért így nem igaz. Egy oltottnál sokkal kisebb lehet a vírus szám, ami termelődik a szervezetében, már ha meg fertőződik persze.

    Míg oltatlannál, a delta esetén vmi 1000 szorzót emlegetnek (ami egy ember esetén sejtenként (ami megbetegedett) akár 1 millió vírust is jelenthet). Nyájimmunitásról, már nem is beszélnek, mert 90- 97% körüli értékre lenne szükség ami kb elérhetetlen.

    "ezzel is védik azokat akik nem oltották be magukat"
    Külföldi példák alapján, leginkább az oltatlanokat érinti... tehát aki teheti az ne halogassa... A maszk nem fogja megvédeni... az önmagában kevés. Egyébként pont azoknak javasolják leginkább, ha jól tudom akiknél gyenge az immunrendszer, időseknél is ezért javasolt, pl egy 3. emlékeztető oltás is. De nyilván van olyan aki nem oltható... az egy nehéz ügy...

    "megy a nemzeti agymosás !! "
    Nem tudom feltűnt-e, de Európa szerte(világról nem is beszélve), sokkal szigorúbb szabályok voltak, még a nyáron is. Csak egy példa, egyedül itt voltak telt házas mecsek, az EB alatt. Szomszédos Szlovákiában, sorozatos, több hónapos, totális leállás volt stb. Míg nálunk sokkal lazább szabályok, maximum némi kellemetlenség.

    "nálunk nincs teszt, hamis biztonság ez az oltás..."
    vicces vagy... egyszer, azt mondod, hogy minek ez a cécó. Másszor, pedig követeled, miért nincs ez meg az. Amúgy csak mellékesen jelzem, hogy aki 4-6 hónapja volt oltva, az ha nagyon akar életkortól függetlenül jelentkezhet egy 3. adagra. Szputnyikból, mindenképp új oltás kellene, mert amit beadnak, átvivő vírus, azt is semlegesíti a szervezet, ergo semmi értelme, nincs egy 3. oltásnak, aki már korábban is kapott belőle (nem véletlen volt 1 és 2. komponens).

    Amúgy meg persze hogy fejlesztik, mivel az oltás, a vírus után megy.

    "na de nem mennék bele jobban...."
    Amúgy azért aggódsz ennyire az oltottak miatt, úgy látom, mert te nem vagy... akkro esetleg te is okulhatnál a külföldi példákból :)

    "mert utána már csak a karantén jön oszt annyi. "
    Rossz hírem van, nem terveznek karantént, pont azért nem mert, többnyire az oltatlanok között fog terjedni. Iskolai oktatásnál is jelenléti oktatásra készülnek, és nem csak nálunk. Korlátozások ettől még lehetnek pl maszk használat, rendezvényekre vonatkozó korlátozások...

Új hozzászólás Aktív témák