Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz #79734528 #65369 üzenetére

    "tesztelni azért kellene hogy lássák hogy van vírus."
    Nem hiszem, hogy gyerekeket, főleg kicsiket ilyen traumának kellene kitenni (főleg nem állandóan).... Más részt akkor pcr teszttel kellene minimum, az antigén nem megbízható, annyira. Harmadrészt, már hallottam olyan mutációról, talán deltára is, igaz, hogy nehezebben észlelhető, és némely esetben az pcr teszt is kevésbé mutatja ki... legalábbis korában voltak ilyesmi kosza hírek is... vmelyikről.

    "a maszk meg azért kell hogy lassítsuk a terjedést."
    Ahhoz minimum ffp2-es kellene (helyesen viselve)... kb. És nem csak levegőben terjed, hanem átadhatod/kaphatod másképp is... pl egymás után megfogni ugyan azt a tárgyat. Harmadrészt, egy ember simán 8 másikat megfertőzhet... terjedését sokkal nehezebben lehetne gátolni, és az oltások miatt ez már nem is igazán cél.

    "a karantén meg lásd még mindig jobban működik mint az oltás. "
    Ezt miből sikerült leszűrnöd? Ha valaki elkapta a vírust, a karantén már nem segít rajta, ha viszont be vagy oltva, jó eséllyel nem lesz komolyabb problémája belőle. A karanténhoz, az kellene, hogy le legyen állítva, az egész világ megint... ezt, a világban egyre kevésbé fogják megtenni, az emberek jó részének, nem az a baja, hogy vmilyen okból nem oltható, hanem, hogy felült a ... vonatra...

    Ausztráliában is, az alacsony átoltottsági ráta a probléma...

    "hungary kínai oltás 30 ezer halott, Ausztrália meg sokkal kevesebb. "
    Miből gondolod, hogy a kínai oltás miatt? 2. Ha csak Pfizer lett volna, és a töredéke kapott volna oltást, akkor hány halott lenne? Számokkal mindenki tud dobálózni... arról már nem is beszélve, hogy csalnak össze vissza a statisztikákkal, nem rég derült ki pl hogy New York lemondott kormányzója, vagy 20-25.000 halál esetet elsunnyogott... Szlovákiában is szépen kozmetikázták a dolgokat. Nálunk meg, ha vkit elütött a busz, de kiderült róla, hogy mellékesen covidos is volt akkor automatikusan covidhoz lett sorolva. Miközben nem az okozta, a valódi problémát.

    "de ha van növekedés fertőzésszámban akkor van szabályozás is, meg hát akkor tudnánk mi a valóság. "
    Szennyvíz adatokról hallottál? Pontosabb és előbbre mutatott, mint a tesztelgetés.

    "így nincs teszt nincs vírus, erre mondják hogy nálunk jobb a helyzet. az agymosás is ebből ered"
    Nem az a hülyeségedből ered, már bocs...

    "más verzió nem jó, pláne meg nehogy már a külföld mondja meg mi a jó nekünk."
    Nem tudom feltűnt-e, de a külföld kullog utánunk, rengeteg tekintetben... (arról nem is beszélve, hogy a nyugat vezető hatalma, most takarodott ki Afganisztánból úgy, hogy azt tanítani fogják, hogy ilyen baromságot, többet senki ne csináljon... Ja, és akkor arról még nem ejtettem szót, hogy ott is az lmbtq szarságot nyomják, nyomták... (Afgánoknak, vágod? Hát normális Margit!??) hát mondjuk erre van pénz... de a fontos dolgokra már nem jut.. ez van.)

    "itt azért volt minden nyitva mert akkor leáll az élet nincs adóbevétel, és már így is nagyon nagy a hiány."
    Aha, még véletlenül sem azért mert jobban kezeltük a válságot, egészségügyileg, és gazdaságilag, mint Európa másik felében... á... Végül is mi szorosunk mentő csomagra, nem a Spanyolok, portugálok, Görögök, stb... ja nem...

    "a mostani oltás már "régi" kell belőle már lassan 5 adag is hogy 67% -ban hatásos legyen az indiai mutáns ellen. "
    :DDD Oks... Végül is te biztos jobban tudod... :DDD Amúgy tudod mit jelent a 67%? Annyit, hogy 67% nem lesz beteg. Míg a többinek lesznek tünetei, pl nátha, megfázás, pár nap pihenés ilyesmi... de jó eséllyel nem fog belehalni senki, sem komoly szövődményei nem lesznek.

    " nemrég volt az hogy már mindenkin átment a brit vírus mire elkezdtek a kínaival oltani."
    Ha átment, akkor mi a probléma? Akkor már van természetes védettsége is...

    "de ilyen körülmények között már nem sokáig kell várni a tuti befutóra "
    eddig szerencsére, a kb 20.000 variáns közül alig egy pár okozott problémát, és az is még olyan szinten van, hogy kezelhető. De látom te nagyon drukkolsz... Viszont van egy rossz hírem, ha nem vagy beoltva, az a vírus rád sokkal veszélyesebb lesz, mivel létezik keresztimmunitás is. Másrészt nálunk nem homogén az oltás, hanem heterogén. Vagyis akár nehezebb dolga is lehet a vírusnak.

    "azt mondták míg nem tudták hogy az oltottak nem fertőznek. mára tudjuk hogy igen"
    Tudomásom szerint, soha senkit (akiket én néztem, azok a szakemberek, legalábbis biztos nem) állított olyant, hogy nem betegedhetnek meg. És ha fertőz is, jóval kisebb az esélye, mivel kevesebb vírus termelődik. És egyébként külföldi statisztikákból is jól látszik, hogy pl szicilia, ahol a legkevesebb az oltott, ott tombol leginkább a járvány pl.

    "ha lenne tesztelés komolyan akkor már rég mindenki maszkban járna
    2 hete....."
    Te abban jársz, hadd kérdezzem már meg :) Egyéb védő felszerelés? :)

    "ha mondjuk már 2 hete karantén lenne,"
    Azzal ugye tisztában vagy, hogy jön az ősz tél hideg idő, és ilyenkor az a "normális" hogy a légúti betegségek erőre kapnak, lásd influenza, nátha, megfázás stb.

    Jók ezek a légből kapott számok, "hány embert, és hogyan". De egyszerűbb lenne, ha ez a 20.000 beoltatná magát (gyanítom csak egy töredék, az aki nem tehetné meg). Másrészről a járványt, nem lehet elkerülni, nem fog kikerülni minket...

    "szovjetunioról, hanem hogy nem jó irányba mennek a dolgok. "
    És mi lenne a jó irány hm? :) (tudom, mindent lezárni, tesztelni orba, szájba 0-24 bla-bla...)

Új hozzászólás Aktív témák