Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Sziasztok.

    Januárban költöztünk be a házba. Tavaly márciustól nem lakta senki, pár átalakítás volt, ami elég döcögősen ment. Tavaly decemberben volt hálózatbővítés (3*25A). Villany fűtés van (klíma + radiátor), és tavaly december óta brutális fogyasztásunk volt (13000 kWh). (A nyílászárók felújítása tervben van, az valószínűleg valamennyivel csökkenti majd a fűtésszámlát, illetve a felújítás miatt sokat voltak nyitva ablakok, ajtók a leghidegebb napokon). Mostanra jutottunk el oda, hogy tudjak ezzel foglalkozni, mert eddig mindig volt égetőbb probléma az egyéb átalakítások kivitelezésével kapcsolatban.

    A terv szaldós elszámolás 0%-os MFB hitellel volt. Mivel május 10-től nem fogadnak be új igénylést, gondolom erről lecsúsztam (vagy van valami mód gyorsan beadni 0-ról?). Kérdés, hogy most akkor mi legyen. A bruttó elszámolástól tartok, mivel az energiafelhasználás nagy része a fűtés. Kérdés, hogy most mi legyen a következő lépés?

    1. Nem tudom az éves fogyasztást, korábbi fogyasztási adatok nem pontosak.
    2. Nem tudom mennyi napelem fér el a tetőn (dél-délnyugati fekvésű tető egy kiálló résszel, ami árnyékolja a fő tetősíkot).
    3. Ahhoz, hogy tudjak számolni, hogyan érné meg a finanszírozás (akár piaci hitel is játszhat, lehet h jobban megéri, mint a felújítási támogatás + szaldó), tudnom kéne ezeket, viszont ezt csak kb. konkrét tervek birtokában tudnám megtenni.
    4. Napelemes cégek is ezeket kérik először, árajánlatokat se tudok kérni, mivel náluk is egyből tudni kéne, hogy lenne finanszírozva.

    Mi legyen az első lépés? Ti hogyan indulnátok el? (Még pénzt is adnék, ha valaki ezt végig viszi nekünk, a 0%-os hitelért főleg).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák