Új hozzászólás Aktív témák

  • curioustee

    újonc

    Sziasztok!
    Elhatároztam, hogy napelemet szeretnék a háztetőre, és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányban induljak el.
    A jelenlegi fogyasztásunk 4500 kWh körül van, első körben ezt váltanám ki, de szeretném meghagyni a lehetőséget 700-1000 kWh hozzáadására (pl. légkondi, második elektromos autó stb. céljára). A tető DNy-i, 45fokos, kb. 60nm a tetőablakok levonásával, árnyék csak az azonos magasságú szomszéd házról vetül naplementekor.
    Kértem pár ajánlatot, amiben vegyesen volt hagyományos inverteres és SolarEdge-es megoldás is.

    Kérdéseim:
    1. Van-e reális esélyem, hogy később további paneleket adjak a rendszerhez a hagyományos inverter esetén, vagy a pár év múlva kapható panelek már annyira különbözni fognak, hogy megzavarják a lánc működését?
    2. A SolarEdge-es ajánlatok a W***** S**** cégtől 1200-as kWp szorzóval dolgoznak, a hagyományos inverteresek 1100-assal -- ennek van valóságalapja?
    3. Az egyik ajánlatban Fronius Primo 5.0 inverter szerepel, aminél több review is említi, hogy a hűtése elég hangos tud lenni. Milyen körülmények között zúg a Fronius? Mindig, vagy csak extrém melegben extrém termelésnél? (elég zajérzékeny vagyok, úgyhogy ez érv tud lenni az SE, SMA mellett)
    4. Kell egyáltalán 5.0-s inverter, vagy erre a célra elég a 4.0-ás?
    5. Ez egy működő kombináció lehet: kezdetben 10x370W panel SolarEdge 4000H-val, később 12-13x370W panel? Vagy inkább kezdetben 13x285W panel, 4kW hagyományos inverter, később 16-17x285W?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák