Új hozzászólás Aktív témák

  • hatala

    tag

    válasz senki68 #38092 üzenetére

    "Persze, míg szaldó van, meg nem kell a szomszéd tetőre is telepíteni, hogy legyen elég termelés COP1-es fűtéshez. "

    Látom amit leírtam az nem jól értelmezted, vagy nem tudom... :F
    Leírtam, hogy én pl, a klímákat jelenleg kisegítő fűtésként használom, amíg nem vagyok muszáj a nagyobb hidegek közeledtével gázzal is fűteni, illetve van még elektromos fűtő panelem is erre a célra.
    Amikortól nem lesz szaldó, onnantól is szerintem tudom annyira gazdaságosan üzemeltetni, mintha gázzal fűtenék, az ilyen enyhébb hónapokban.

    Van H tarifám is és iparági dolgozói kedvezmény is, miért nem fűtenék árammal?

    A ház annyira jól van szigetelve minden oldalról, hogy még tartja a jelenlegi benti hőmérsékletet így is.

    Azt is írtam, amiért "hülyeségnek" tartod amit csinálok, hogy az aljzatban van ugyan padló fűtés és működik is , de olyan mélyen van az aljzat betonba, hogy nem igazán jön át semmi hő.

    Ez azért van, mert elég vastag az aljzatban a padlófűtés cső az előszobában és a konyhában - a többi helyen nem - és alig jön át a hő ebből, pedig az alsó garázs és szuterén szinten is van fűtés és ennek a menyezete alulról is 10 cm vastagon hungarocellel hőszigetelt - de mivel nem csak padlófűtés van a házban hanem radiátorok is, így a kondenzációs kazán 40 fokos melegvize azokon gyorsabban leadja a hőt, így nem melegszik fel eléggé a padlófűtés ezen a területen, a termosztát meg lekapcsolja a kazánt, mert a radiátor gyorsan leadta a hőt.

    Valószínűleg rosszul oldotta meg a köröket a fűtés szerelő szaki.

    Mivel úgy is szerélek laminált parkettát lecserélni a kőburkolatra ezen a kérdéses 25 nm2 -en, az a 200 e Ft ami a csemperagasztóba belekerülő fűtőszőnyeg a termosztáttal már nem tétel szerintem.
    Ha nem használom mert mondjuk átjönne a padlófűtésből a meleg az sem gond, de nem jön mert benne van és nem akadályoz semmit, - üvegszál hálóra rögzített fűtőszál - de ha már burkolatot cserélek, akkor bele rakatom, mivel a fűtőszőnyeg meg gyorsabban leadja a hőt, mint a vizes padlófűtés, legfeljebb ha nem kell, nem kapcsolom be.

    De tudom ez neked hülyeség..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák