Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    Na, amit találtam az elosztói szabályzatban, engedélyzett inverterek listájára való felkerülés feltételeiben beállt új kritériumok:

    A listára való felkerüléshez – 2,5 kVA teljesítmény felett - 2023. január 1-jét követően csak olyan kérelem nyújtható be, amely a fenti szabványoknak való megfelelésen kívül az alábbi feltételeknek is megfelel, és ezt dokumentumokkal igazolják az elosztói engedélyesek felé. Az inverter

    - rendelkezzen beépített WiFi (és/vagy LAN) modullal vagy külsőleg csatlakoztatott WiFi (és/vagy LAN) adapterrel;
    - rendelkezzen legalább 4 db konfigurálható kontaktus bemenettel az AC oldali teljesítmény több lépcsős korlátozásához;
    - rendelkezzen legalább 1 db RS-485 szabványt támogató csatlakozóval, amelyen keresztül az inverter modbus RTU kommunikációra képes;
    - rendelkezzen feszültségfüggő hatásos teljesítményszabályozással.

    Az elosztói engedélyesek a már elfogadott inverterek listáját a fenti feltételek teljesülése szempontjából 2023. június 30-ig felülvizsgálják. A felülvizsgálat lezárultáig a fenti feltételek teljesülése szempontjából még nem felülvizsgált invertereket az elosztói engedélyesek megjelölik, hogy egyértelmű legyen, mely inverterek azok, amik már megfelelnek az új követelményeknek.

    A Fronius által alkalmazott feszültségfüggő terljesítményszabályzás pedig nem biztos, hogy önnön ötlet és számok voltak, hanem előírás:

    Az inverter vagy központi NS védelem feszültségfüggő hatásos
    teljesítményszabályozással kell rendelkezzen. A karakterisztikáját [P(U)] az
    alábbiak szerint kell beállítani:
    U P%
    250 V 100%
    251 V 66,6%
    252 V 33,3%
    253 V 0%

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák