Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Blamazs #5121 üzenetére

    ugyan úgy 2 munkapontos, mint a többi sztringinverter

    (#5122) tuzpenge
    Az optimalizálót egyben szokás cserélni, de a szolgáltatóval kötött szerződésed ez nem is érinti. Az inverter belsejébe viszont nincs belelátásom, sajnos a tanfolyam nem volt elég színvonalas hozzá.

    (#5123) Őstermelő
    Nem az energia-mennyiség a lényeg, amiért nem kötjük össze őket, hanem az adott pillanatnyi energia lehozatala. Nézd meg az összefoglalóban a grafikont! Ott a 2 eltérő tájolás ezt jobban kisarkítva mutatja. Az energiamennyiség ott is ugyan az lesz, mégis, ha össze volnának kötve, akkor a termelés szignifikánsan kisebb lenne!

    (#5124) rsf
    A szerződésed (ahogy ezt más megírta előttem) a típusra, és annak AC csatlakozási paraméterére szól. Ha tudsz ugyan ilyen invertert, akkor nincs gond. Megjegyzem, ha más inverterre cserélsz X év múlva, és nem jelented be, soha senki nem fog róla tudomást szerezni.

    (#5125) tuzpenge
    Ohh, igazán csak mert épp hisztis kedvemben vagyok. Egy színvonaltalan oktatás volt anno, amit jóval előre ki kellett fizetni, de még 6 hónap után sem képesek küldeni egy rohadt papírt róla, hogy elvégeztük. Amikor pedig a konkurens megoldásokhoz szerettem volna hasonlítani a termékeket, hogy mikor mi a különbség, a válasz az volt, hogy "komolytalan termékekkel nem említik egy lapon a SE termékeit". Ezt mondták a Maximra, a Tigora, a Froniusra, mindezt vállalhatatlan pökhendiséggel, ami még most is bosszant, mert nem egy marketing-majomságra fizettem be, de az lett belőle.
    Ne érts félre, a SE tényleg jó! Csak helyén kell kezelni! Érdemes kiemelni az előnyeit, és nagyon sok hasznát, de nem kell lefikázni mindenkit, hátha akkor olyan helyre is ezt veszik, ahová tök indokolatlan volna...

    (#5126) b.
    Azt jelenti, hogy ha Neked Suntech Maxim paneled van, akkor azzal sorba kötheted bármely más gyártó Maxim paneljét, de ne köss vele sorba se Suntech, se más gyártó olyan paneljét, ami nem Maxim technológiás. Én azért törekednék az azonos panelekre, de lehet alaptalanul.

    (#5127) Blamazs
    Lásd fent.

    (#5132) rsf
    Lásd fent.
    Az almás példánál a teherautó nem az inverter, hanem a vezeték. Ha azt kicseréled ugyan olyanra, vagy akár jobbra (vastagabbra), akkor az őket nem nagyon érdekli. De ha a szerződésben Jonatán alma van, és Te nekiállsz Jonagold almát szállítani, akkor az már szerződésszegés - már ha szólsz róla, vagy lebuksz vele, mert a különbséget normál esetben nem veszik észre...

    (#5135) dranga
    A túlméretezésről az (#5099) kommentben írtam.

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák