Új hozzászólás Aktív témák

  • jdeutsch

    tag

    válasz edeleny #51878 üzenetére

    Szép reggelt Neked is!
    Ezt szajkózom már sokadszor, nekem sem arra kellett ez a megoldás, hogy kiváltsam a szolgáltatót (elosztót)teljesen, (ez nem sziget üzem!!!) hanem "szükség megoldás" ha rá vagyunk utalva. A világ összes akkumulátora, és vagy napelemje sem lenne elég a gazdaságos kiváltásra!
    Ami az egészet motiválta, barátom fatüzelésű kazánja rock and roll-t járt a kazánházban, mikor volt egy hosszabb áramszünet, ugyan volt 2000 VA-es UPS -e de nem tartott ki, - pedig csak a szivattyú terhelte,- az égő fa tovább bírta.
    "Ha már lúd legyen kövér"elv alapján gondoltam úgy, hogy kell egy olyan rendszer ami a legfontosabb dolgokat ellátja. (a házban van faelgázosító kazán, kondi kazán, kávéfőző, klimák, világítás, internet, TV, stb.)
    Akár úgy is felfogható, mint egy 6,2 kW-os UPS napelem rásegítéssel.
    Többen azon lovagolnak, hogy nem valódi hybrid rendszer, igen nem az, mert ki van kapcsolva a visszatáplás,- elvileg lehetne egy sima inverter is, de ha már van ez a plusz lehetőség azonos áron, miért ne választanám ezt, soha nem lehet tudni mit hoz a jövő, nem hogy évekre előre vetitve, lassan hónapokra sem.
    A prioritásokat menüben magad állitod be. (napelem, hálózat, akkumulátor)
    Nálam mint írtam korábban, 48V (54V) 300 Ah akkupakk 7db 335W os panel társaságában mindezekre, elegendő. Teszteléskor (mielőtt félre értené valaki, a 4 db klimából )1 db inverteres Daikin klima /3,5kW-os üzemelt,- mint szükség fűtés.
    Tovább menve, ha szükség úgy hozza, a visszatápláló Fronius inverteren lévő 12 db panelt is tudom terhelni erre az inverterre percek alatt.
    Megfordita a dolgot, ha valakinek van egy visszatápláló inverteres rendszere több stringre osztott panelekkel, nem kell mást vennie, mint invertert + akkumulátorokat.
    " Baj "esetén egyszerűen átdugja az egyik sztringet.
    Remélem érthetően fogalmaztam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák