Új hozzászólás Aktív témák

  • 313313

    addikt

    Más, ma voltem egy tanfolyamon, ahol szó volt róla, hogy 2023.12.01-el változnak a FAM (Feszültség Alatti Munkavégzés) képzések, eddigi 5 csoport helyett már 8 lesz. Ezekből ami izgalmas: megújuló és egyéb primer energiaforrású kiserőmű FAM szerelő, kisfeszültségű energiatároló akkumulátor-telep FAM szerelő. Kicsit olvasgatva a neten találtam ilyet is: Megújuló és egyéb primer energiaforrású kiserőmű erősáramú létesítője.

    Ezek szerint valami szabályozás elindult, raadásúl elég komoly, mert mind a 3 képzés ráépülő, aminek feltétele a villanyszerelő bizonyítván(mást is elfogadnak, maradjunk ennél).

    A Megújúló és egyéb primer energiaforrású kiserőmű erősáramú létesítőjének alap feltétele még a 3 szakmai gyakorlat, FAM-nak általában 1 év szokott lenni. Utóbbit 2 évente ismételni kell, plusz kellenek bevizsgált minősített szerszámok.

    Nem tudom mikor lép életbe a dolog, de akkor pár cég biztos meg fog szünni, mert nem biztos tudják/akárják a iskoláztatni az alkalmazottakat, onnantól kezdve a munkadíj még dárágg lesz az egyéb költségek miatt...

    HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

Új hozzászólás Aktív témák