Új hozzászólás Aktív témák

  • ftamas0201

    senior tag

    Elindult a háztartási méretű kiserőművek betáplálási lehetőségét ellenőrző oldal

    Ellenőrizni lehet már tájékoztató jelleggel, hogy a körzetekben 2024. január 1 után lehetséges-e majd csatlakozni a hálózatra betáplálás céljából vagy sem és marad a viszwattos megoldás csak.
    Kipróbáltam, igaz a POD azonosító beírása kicsit kacifántos, a számjegyeket nem úgy kell beírni ahogy az a számlán szerepel, de ki lehet matekozni nagyjából a hibaüzenet alapján. (még ezt sem sikerült tű pontosan megcsinálniuk..)
    Az én körzetemben (ami konkrétan az egész falu mert egyetlen trafónk van) nem fogják engedni január 1 után sem jelen állás szerint, gondolom hálózatfejlesztésre lenne szükség (ami nem lesz :D ) így is pengeélen táncol a feszültség sokszor 251-252V körül még a panaszolt csapolás után is.
    Gondolom ahol ilyen jellegű panasz érkezik hogy trafót kell csesztetni vagy komolyabb hálózat fejlesztést végrehajtani emiatt, az egyből rá is kerül erre a "feketelistára" aztán így szépen ki is van lőve ismét 10-20 évre a hálózatfejlesztés erre támaszkodva hogy mi ellenőriztük, kell a fejlesztés de majd csak egyszer ha leesik az a bizonyos piros hó esetleg és ha az is leesik akkor majd ráfogjuk másra.. :D

Új hozzászólás Aktív témák