Új hozzászólás Aktív témák

  • hevepapa

    senior tag

    válasz mokus1 #56258 üzenetére

    Neked az valami fixációd, hogy a napelemesnek más fizeti ki a villanyszámláját? Vagy ezért fizetnek, hogy ilyen baromságokat terjessz?
    Leírták más sokan szájbarágósan, hogy ami nyáron ún. "túltermelés" azt a szolgáltató gyakorlatilag abban a percben el is adta a szomszédoknak 37 Ft-ért! És igen, azért az áramért is ugyanúgy felszámokja a szomszédnak a teljes RHD-t azért a 40 méteres útért ami a napelem és a szomszéd hűtője közt megtesz, mintha (nagyon leegyszerűsítve) pl. Paksról jönne az áram...
    A szaldós termelő azt az áram mennyiséget kapja vissza éjszaka vagy télen amin a szolgáltatónak mivel minimális a költsége, azért van rendesen nyeresége. Érvelhetnél azzal, hogy nyáron napközben mekkora a túltermelés. Viszont nyáron, napközben simán eladják ezt a lényegében ingyen kapott napelemes áramot a cégeknek, akik nem 37 forintot fizetnek érte, hanem sokkal.sokkal többet. Tehát a napelemes gyakorlatilag kamatmentesen kölcsön ad a szolgáltatónak abból az áramból amit megtermel, ezen a szolgáltatónak lesz némi nyeresége, éjszaka meg visszakapja a szolgáltatótól azt a mennyiséget amit napközben kölcsönadott.
    Persze tudom, hogy ez technikailag nem ennyire egyszerű. De "egyszerű" embernek egyszerű magyarázat dukál.

Új hozzászólás Aktív témák