Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz 313313 #56732 üzenetére

    "Pont hogy van olyan eset mikor vételezel, meg betáplálsz, ezt kell mérni, ha meg így mérnek, így számolnak el. Ez nálunk fel se merűl a cégnél, hogy rossz lenne, és változtatni kéne rajta. Nyilván vannak jogszabályok, amik alapján ez így lett kivitelezve...
    Részemről itt be is fejezem a témát, még annyi talán, beszéltem illetékessel is, és bruttós elszámolásra is jók a jelenleg felprogramozott smart órák, teljesen jó az a metódus, hogy írányonként aktuálisan mér, és pörgeti akár a két címet."

    Pedig szerintem nagyon nem kéne befejezni ezt a témát.. már nem is haragudj. Ez megint tipikus monopol elosztói hozzáállás jellegű válasz. Tényleg nem téged akarlak froszlifni, de én eléggé máshogy látom ezt.

    Egyrészt, én mint fogyasztó kvázi kényszerítve vagyok arra, hogy 3F legyen az ingatlanomban. Az egy dolog, hogy 1F napelemre ugye egy ideje van a 2,5 kW-os korlátozás, de egy fázisra nem is nagyon adnak ki akkora teljesítményeket. Azaz az elosztó engem 3F irányába terel/ kényszerít, holott nekem 1F is tökéletes lett volna. Nincsenek itthon olyan gépek/ műhely, ahova kéne a 3F. Jó, ha már van 3F, 3 fázisú indukciós főzőlapunk lett, de ez inkább már a lehetőség szülte dolog,

    Ennek nem is volt jelentőség eddig, illetve szaldóban sincs. Viszont a most bevezetett Bruttóban igenis rohadtul fáj. Nagyon sokszor ki lett vesézve már az 5 Ft-os visszavételi ár, szóval inkább ezt hagyjuk.
    De az igen is felbosszant, hogy adott időpillanatban egy milliós napelemes beruházás ellenére annyit érhetek el, hogy 70 Ft helyett 60Ft-ért kapok 1 kWh áramot (1 fázison fogyasztok 1 kWh-t, 2-n meg visszatáplálok 1-1 kWh-t).

    És akkor itt van a következő pont, hogy jelentősége nem lévén eddig ugye nem foglalkoztunk az asszimetrikus inverterekkel. Meg elvileg tán lehet, hogy nem is lehetne olyat így használni.... Szóval szürke zóna. Azaz még a lokális probléma enyhítés lehetősége sincs annyira meg számomra mint felhasználó. Elosztó meg leszarja.. nem tetszik, világíts gyertyával.

    Azt, hogy ez nem volt eddig nagyon hangoztatva, hogy hogy számol az óra hagyjuk. Ez politika hibája, ami a szaldóval megy. Szinte sajnálom az elosztókat...
    De most, hogy itt a bruttó, sem látom sehol erről az egyértelmű leírásokat, hogy nálunk amúgy ez tök máshogy megy mint a legföbb hanyatló nyugati demokratikus államban.

    Tegnap jött szembe az alábbi írás:
    [link]
    Nagy vonalakban egész jól leírja a bajom. :W

    Egy ideje már egyértelműen az az érzésem, hogyha egyszer lesz megoldás szezonális energia tárolásra (Nyárit el tudom tenni télre), elvágom a vezetéket, villanyórát meg leadom elosztó ügyfélszolgálaton.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák