Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    Azért ez nem akkora ördöngősség. Tanítottam már be nem is egy telepítő csapatot, és anno csináltam nekik telepítés-utasítást, amiben benne volt a cserepek "felxelésétől" a próbaüzemig minden. Igaz, én minden egyes projekt esetén olyan szintű rajzot készítettem nekik, ahol még az is szerepelt, hogy hányadik sor, hányadik cserepét kell feltolni. De ezt kapták meg anno a "nem telepítők" is, és mindenkinek sikerült. Igaz, a villanyszerelést néha külső segítséggel oldották meg, az érintésvédelmi felülvizsgálatot pedig minden esetben külsős csinálta, ahogy a tervezést is. Igénybejelentést bárki megteheti, csat.doksihoz kell jogosultság, de a készre jelentést megint bárki megteheti, ennyi.

    (#6614) joghurt
    Tökre egyet értek, keress vissza bátran, hogy hányszor leírtam már, hogy az áram nem játék, és akár emberéletet is követelhet! Ezt nagyon-nagyon komolyan kell venni!
    (Azt is írtam már, hogy a magyar jogrend vicce, hogy villamosmérnökként nem kapunk jogosultságot villanyt szerelni, ahhoz bizony kell az OKJ papír. :o )

    Viszont a napelemek MC4 csatival mennek egymásba, ergo bolondbiztos. A kábelek, amik lejönnek a tetőről, azokra is MC4 megy, bár itt már lehet tévedni, de szerencsére a normálisabb inverterekben van polaritás-ellenőrzés. Maga a kábelezés sem egy diplomamunka. A DC dobozt akár előre meg lehet csinálni (vannak akár drága Hensel dobozok gyárilag kialakítva), az inverter bekötés is tanulható. Az AC bekötéstől féltek eddig a legtöbben, ott volt, hogy én, volt, hogy külsős villanyszerelő csinálta ilyen esetekben. Egy alapos és mindenre kitérő telepítési utasítással működik a dolog.

    Más kérdés, hogy ezek egyedi esetek voltak (nem a telepítők betanítása, hanem a többi), és ezt nem tudom hogy képzeli a főnököm, hogy ha csinál ilyet, akkor hogyan fognak személyre szabott utasítást kapni, de igazából ez sem megoldhatatlan, ahogy így jobban belegondolok...

    ...csak azt nem tudom, hogy volna-e egyáltalán ilyenre igény. Addig OK, hogy ha kapok rá időt, bárkit is betanítok rá, hogy jól megcsinálja. De ez plusz teherként a nyakamba nem tudom, hogy hiányzik-e nekem... :U

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák