Új hozzászólás Aktív témák

  • MrZed001

    tag

    válasz Geresics #6844 üzenetére

    Az a gáz, hogy értem :) és nem vagyok oda érte ...
    Szóval az aksi inverter adja a szinuszt (ez a kis saját csalásuk, hogy ne kapcsoljon le termelő mint áramszünetkor), és a termelő inverternek nincs saját sziget üzemű lehetősége (azaz csak alkalmazkodni tud más szinuszához, sajátot önállóan nem állít elő ... nem tud/engedélyezett neki).

    Ez persze jelenti azt is, hogy a jelgenerátor lehet egy benya generátor, vagy ha nagyon akarom egy buta szinuszos UPS kimenete is a termelő pl Fronius felé (vagy egy aksira kötött buta pure sine wave inverter is) ... és máris termel.
    Természetesen megfelelően lekapcsolva grid-ről (sőt PLC-vel akár auto mikrogrid is csinálható, de ez már túlzás :D )
    Na valahol ezen a környéken kezd elfogyni a tudás :)
    Pici UPS/Inverter előállít 230V 50Hz, amire ráteszi Fronius a maga kb 235V 50Hz-ét, ami megy nagy UPS inverterbe ami ellátja házat és elteszi aksiba felesleg.
    Hmmm, pici ups mit szólhat, hogy előállítja áram, és nincs fogyasztás (lényegében mintha nem is lenne rákötve semmi, vagy igen pici fogyasztó), mert a Fronius nagyobb V-ot állít elő, ami elnyomja és azt veszi fel nagy UPS ...

    Mennyi copás, csak mert az MPP és a hibrid invertere nincs idehaza engedélyeztetve termelésre :D

    A Fronius - Victron megoldást egy kicsit drágának tartom ... mármint a Victron UPS inverter 1,5 milliós árával erősen túlárazottnak tűnik. Sunny Island is 1 misi felett.

    Ha nem is látok tisztán, azért már fényévekkel kevésbé ködös.
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák