Új hozzászólás Aktív témák

  • Angelland13

    újonc

    Üdv Mindenkinek!

    Februárban összeállított konfigom a következő: Asus Tuf Gaming x570 Plus, Ryzen 3700x, 16gb RAM @3200MHz, Gigabyte GeForce RTX 2070S 8GB Gaming OC 3X.

    Fél órával ezelőtt történt a következő: épp egy streamet néztem és váratlanul újraindult a gép. Váratlanul, mert ezzel a géppel ilyen még nem történt, semmi baja nem volt ezidáig. Azóta ha bekapcsolva hagyom folyamatosan újraindítja magát, a képernyő sötét marad, tehát semmi nem jön be, nem bootol be a windows, semmi... Az alaplapon a VGA fehér kijelzője égve marad, az újraindulás pedig 5-10mp-en belül megtörténik és ez a folyamat ismétlődik meg, amíg párszor meg nem nyomom a bekapcsoló gombot és ki nem kapcsol a gép. Nagyon aggódom, mert évekig spóroltam, hogy össze tudjam állítani ezt a gépet. Jómagam raktam össze, több hardverem nincs, hogy esetleg kicseréljek ezt-azt és úgy tudjam leszűkíteni a hibákat, teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne tenni. A windows 10 pont ma frissítette magát, valamilyen funkciófrissítés történt, ami a megszokottnál hosszabb ideig tartott, amikor végzett vele és újraindult a gép, akkor bizonyos beállításaim elvesztek (digital vibrance nvidia vezérlőpultban, amit 75%-ra szoktam húzni 50% helyett, fájlkezelőben a bal oldalt mappák más sorrendben voltak, stb). Feltűnt, hogy a meghajtón -20gb volt, ennek az oka a Windows.old mappa volt, amit a lemezkarbantartó segítségével letöröltem, így az a plusz hely felszabadult. A gép sose volt túlterhelve, HWMonitorral minden gaming session után ellenőriztem a hőmérsékleteket, a VGA-t például 70 fokig se láttam menni, a CPU-val ellentétben, ami 79-ig is felment egy alkalommal. Ezen gépem előtt egy régi 10 éves pre-built PC-t használtam, amin már mindent meg kellett tegyek, hogy a kedvenc játékaim elfussanak, így rendben tartottam azt is, ezt a jó szokásomat megtartottam ezzel a géppel is.

    Lehet sok extra infót adtam meg, de perpill nagyon magam alatt vagyok és szeretném a segítségeteket kérni. A hardverek valszeg február óta még garanciálisak de nem tudom, hogy mivel jómagam szereltem össze és nem egy helyről vásároltam mindent, így pl egy Ipon szervízbe beállíthatnék-e a géppel, hogy segítsenek. Válaszotokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák