Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Nem gondoltam volna, hogy az árva megjegyzésem ekkora vitát kavar, és ismét előjön a lemez vs digitális téma, de akkor megpróbálok mindenre reagálni.

    Azthittem ezt mar kinottek az emberek. (A lemezezést.)
    Ha attól nő fel az ember, hogy bármiért X Ft-ot vagy 3X Ft-ot fizet, és ez utóbbit választja, akkor köszönöm, de nem szeretnék felnőni. Nekem kb 50-70e Ft az éves játékvásárlásom, ugyanis kb 10 játékot játszok végig, és kb 10 játékot próbálok ki. Az 50-70e Ft egy része a Plus előfizetés, egy része olcsóbb digitális játékok vétele (3-5e Ft körül), egy része pedig lemez vétel és eladás. (Nem tartok meg 1 lemezt sem.) Ha mindent digitálisan vennék, akkor kb 150e Ft lenne ugyanez a mutatvány, ez abból fakad, hogy nem veszek meg digitálisan 4-5 teljes értékű AAA játékot, hanem lemezen veszem őket és pár hét után eladom őket. Ez kb 10 órányi munkát jelent pluszban éves szinten, nekem ennyit megér 100e Ft spórolás, ugyanis ennek csak kb felét keresem meg a munkámmal.

    15 eve nem vasarolok muanyagszemetet
    Szemét, nem szemét, vagy gyűjtemény? Alapvetően egyetértek a szeméttermelés visszafogásával, ha kb ugyanannyi lenne nekem a full digitális játékvásárlás, mint a lemezezés, akkor én is átállnék teljesen digitálisra.

    Én már a 360-ra is digitálisan vettem mindent, mert kényelmesebb.
    Ez teljesen érthető álláspont, ha valaki úgy érzi, hogy a kényelem ér neki többet, akkor azt maximálisan tiszteletben tartom. Cserébe mondjuk szeretném kérni, hogy a lemezes oldal is legyen megértve / elfogadva, mi a kis kényelmetlenségért cserébe sokat spórolunk, és nekünk meg ez a fontosabb.

    Decemberben az összes tavalyi nagymegjelenèst behúztam digitálisan kevesebb mint 2db AAA játék Day1 árából. Persze ehez kellettek elárazások
    PS-en erre nem sok esély van (itt 10-20% kedvezmény van a pár hónapos AAA játékokra csak), illetve ne az elárazásokra építve próbáld meg a full digitális lét előnyeit bemutatni, mert az eléggé esetleges.

    Kiadónak ugyanolyan káros a használtpiac, mint a torrentezès
    Mint ahogy a digitális ügyeskedés VPN-nel, az account megosztás és társai is.

    Akinek meg csak 3ezer forintja van egy játékra, az rossz hobbit választott sajnos
    Nekem 50-70e Ft-ért és 150e Ft-ért is ugyanazok a játékaim lennének meg, ugyanaz lenne az élmény, semmit nem vesztek a spórolással. Persze, én is egyetértek azzal, hogy aki nem engedheti meg anyagilag, az ne válasszon magának ilyen hobbit.

    Ha a Sonynak lenne pl olyan store funkciója, hogy a játékot csak ideiglenesen veszed meg (béreled ki egy időre) olcsóbban, vagy a Plus előfizetők 50%-os áron vehetnék meg a Sony saját stúdióinak játékait Day1, akkor én se szórakoznék a lemezekkel, de amíg ilyen nincs, és ennyit lehet spórolni, addig én maradok ebben a hibrid költési struktúrában.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák