Új hozzászólás Aktív témák

  • frankdelgado

    őstag

    válasz F-ECT$ #2396 üzenetére

    Reflektálnék.

    - próbáltam elmagyarázni, mi is az az anyagi kár és vagyoni hátrány közti különbség de ezek szerint nem sikerült. Szóval nem lopsz, de mégis, mert csak. Ezzel nem tudok vitába szállni.

    - A jogdíj, nem a játék fizikai megnyílvánulásához, hanem a felhasználóhoz kötődik. Persze lehet mondani, hogy most akkor családon belül, ha játszik valaki..természetesen, a legtöbb területen, itt is van valamennyi mozgástér. De mivel a jogtulaj kivételt tesz a használt játékoknál, így ez problémaként fel sem merül... Az, hogy termelői-eladói oldalon katyvaszt teremtettek az a jogtulajdonos sara. Az MS ebben rendet akart rakni, de kitört a hiszti. Egyes vélemények szerint az igazi problémát a használtjáték kereskedelem okozza, mert az mérhető és a használtjáték vásárló hajlandó fizetni a termékért, de hülye lenne többet, mikor megveheti olcsóbban. Ezeket a vásárlókat át lehetne terelni a jogdíjfizető csoportba.

    - a bűncselekmény első verziója a szerzői és szomszédos jogok megsértése volt. Ebben nem volt kivétel, mindenki bűnöző volt, aki letöltött. Természetesen ez a bűncselekmény nem elsősorban a szoftverkalózkodás ellen lett megalkotva ez csupán egy keretet képez, amit a szerzői jog tölt ki tartalommal. Később aztán rájöttek, hogy a letöltéses balhét bizonyítani sem nagyon lehet, meg aztán a bűncselekményeknek van egy olyan feltétele, hogy a társadalomra veszélyesnek kell lennie. Ha valaki nagyüzemben csinálja anyagi hasznoszerzés végett? Arra még rá lehet húzni, de ha valaki otthon letölt, attól ki nem tud aludni ? Még a jogtulajt sem sem érdekli, mert nem tud róla. Szóval ha társadalomra veszélyességről beszélünk, ha a fővállalkozó nem fizeti ki az alvállalkozót, az sokkal nagyobb társadalmi feszültségeket szül és mégis csak polgári jogi kategória. Akkor miért legyen az otthoni letöltés bűncselekmény? És ez csak egy csepp a tengerből a példák tekintetében. Szóval ezért sem lopás, mert az bűncselekmény, ez meg nem. A jogdíj nem fizetés maradjon csak polgári peres eljárásra, ne a bűnüldöző hatóságok hajtsák be a jogdíjakat. Még így túl van az egész kriminalizálva, mert ugye ott van külön balhéként nevesítve a biztonsági intézkedések kijátszása.

Új hozzászólás Aktív témák