Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz keIdor #15950 üzenetére

    Az a baj, hogy reálisan nézve egy gyártósort sem 1 hónap felépíteni.
    Én kicsit optimistának érzem azt, hogy ebből februárban kártya legyen.
    Ha kivesszük a covidot, és hogy mennyire betett minden téren a termelésnek is akkor is korábban is azt lehetett látni, hogy egy boltok polcaira kerülő termék esetén 1.5-2 hónappal már gyártás alatt kell legyen.
    Ami azt jelenti, hogy kb már ezekben a pillanatokban is mennie kellene a gyártásnak, ha nem akarnak hasonló startot amit a sima 3090/80/70 esetén. Márpedig szerintem még egyszer ugyanabba a verembe nem akarnak beleesni :D
    Ha pedig így lenne akkor már 1-2 leaknek fel kellett volna tűnnie ilyen-olyan adatbázisban.

    Másik dolog, hogy kicsit úgy érzem átmentek Intelbe :D
    Ez a kapkodás, meg balfaszkodást nem vágom.
    Oké, megvolt a 3080 startja, és olyan volt amilyen. Már nem sokkal a rajt után kiderült (amit amúgy már előtte is sejteni lehetett) hogy kb mint ha felcserélték volna a két oldalt, mert eddig az NV volt az aki hűvös, jól fogyasztó, és gyors kártyákat tudott adni már out of box is, miközben AMD szarrá feszelte az összest, hogy amennyire csak tudja próbálja tartani a lépést. Most meg egy csapásra a piros oldal volt aki nagyot ugrott, hozott egy 3080 teljesítményű karit papíron olcsóbban, ami a valóságban ugye inkább egál, de aki nem vágyik a "réjtrészingre" annak sokkal jobb opció lehet a plusz memória, illetve a kevesebb fogyasztás okán. Plusz ugye tavaly beharangozták, hogy elvileg még fog jönni egy 7nm-es változat is.
    Szóval kíváncsi leszek, hogy majd mikor lehet megvenni a 3080Ti-t, illetve hogy utána mikor jön vajon a 7nm-es változat és az mit fog hozni. De én pl ennek nem látom értelmét, hogy csordogálnak a 3080-ak, majd nemsokára jönnek akkor elvben pár hónapon belül a TI-ok, aztán meg kb nyár vége körül ősszel kéne elvileg az átvitt gyártósori 3xxx refreshnek.
    Szerintem sok ez a 3 széria.
    Illetve majd arra is kíváncsi leszek, AMD tud e válaszolni a TI-ra, vagy egyáltalán akar e, és ha igen milyen módon.

    Nekem most ugye itt a STRIX 3080 OC, de volt előtte 6800 is a gépben, igaz a sima de bődületes a különbség a 2 kártya között. És nem a STRIX javára. Persze teljesítményben simán kenterbe vágja, de továbbra is tartom, hogy számomra kiábrándulás ez a 30xx széria egyelőre. És nem vagyok AMD bérenc, mindig azt veszem ami jobb vétel.

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák