Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Köszi mindkettőtöknek!

    Még pár dologban szeretnék iránymutatást kérni, mert hirtelen lett nagyon komplex a projekt.

    Most kezdenénk el építkezni, és szeretném a lehető legtöbbet kihozni új otthonunkból. Eddig elbohóckodtam a Xiaomi cuccokkal, néhány RF-es érzékelővel, de nem feltétlenül ragadnék le ezen a szinten.
    Leírom pár szóban, hogy mit szeretnék és mire gondoltam, ha kapok pár véleményt, már az is nagy segítség lenne.

    Kontroller szoftver: Domoticz

    Világítás: Az igény az lenne, hogy fali kapcsolókkal és szoftveresen is lehessen az egyes fogyasztókat kapcsolgatni. Elvárás, hogy az egyes izzók állapotát mindig lássam, dimmelhetőek legyenek, legyen belőlük RGB és sima fehér is. A Philips Hue rendszerre esett az elméleti választásom.

    Konnektorok: Szeretném látni és kapcsolni az állapotukat, fogyasztás mérés, vagy annak a jelzése, hogy a rajta lévő fogyasztó be van kapcsolva elvárt. Falba süllyesztett konnektort szeretnék, nem utólagos okos konnektor megoldást. Mivel van sok buta eszközöm (tv, HTPC, router, stb), szeretném ezek állapotát lekérdezni (pl. tv be van kapcsolva). Itt meg vagyok lőve, hogy hova tovább.

    Fűtés: több zónás padló és mennyezetfűtés hőszivattyúval. Teljes fűtés/hűtés vezérlést kellene megoldanom. Szobánként külön termosztát, vezérelhető legyen termosztátról és szoftveresen is a hőmérséklet (ha felhúzom Domoticzban a nappalit 23 fokra, akkor azt lekövesse a termosztát is). Honeywell EvoHome jó választás lehet erre, vagy valami DIY cuccban kellene gondolkodnom?

    Árnyékolás: Fibaro Roller Shuttert megnézem, bár nem tűnik olcsónak. Szintén azt szeretném, hogy fali kapcsolóval és szoftveresen is állíthatóak legyenek az egyes árnyékolók. Az állapotukat mindig tudni szeretném.

    Jelenlét/mozgás érzékelés: itt vagy RF megoldások játszanak és egy RFLink gateway, vagy épített MySensors mozgásérzékelők.

    Hőmérséklet, páratartalom, fény mérése: szintén vagy valami RF megoldás, vagy épített Mysensors érzékelők.

    Mire nem gondoltam, illetve mit kellene átgondolnom a fentiekkel kapcsolatban?

    Köszönöm!

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák