Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Gh0sT #10329 üzenetére

    Elvárás, hogy az egyes izzók állapotát mindig lássam, dimmelhetőek legyenek, legyen belőlük RGB és sima fehér is. A Philips Hue rendszerre esett az elméleti választásom.

    Nálam Hue van, lassan 30db izzóval. Én főképp a stabilitása, támogatása, és nem utolsó sorban a ledek minősége miatt döntöttem mellette. Egyetlen negatívuma talán, hogy erősen zsebbenyúlós, de ha van türelmed, és nem tegnapra kell a komplett izzómennyiség, akkor angol ebayen lehet vadászgatni licites hue izzókra. Átlagosan egyébként 10eFt/db áron szoktam rendelgetni az E27 Color változatot (itthoni ára 18eFt/db, brutális). HUB-ot ne vegyél külön soha, nekem ezzel a beszerzési módszerrel már van 3db, és most jön egy szett amiben van egy negyedik :) Sokszor ugyanis mélyen az izzók ára alatt van egy-egy starter kit kiszerelés, amiben ugye benne van a hub is.

    Árnyékolás: Fibaro Roller Shuttert megnézem, bár nem tűnik olcsónak. Szintén azt szeretném, hogy fali kapcsolóval és szoftveresen is állíthatóak legyenek az egyes árnyékolók. Az állapotukat mindig tudni szeretném.

    Mint már írtam fentebb: Shelly 2(.5). Kolléga gondolom a wifi kapcsán főleg a zavaró tényezőre gondolt, ez nyilván 868Mhz-n (Z-Wave) kevesebb (egyelőre). Ugyanakkor erre se kell mérget venni és hátradőlni. Véletlenül rengeteget foglalkozok 868-ra épülő rendszerekkel (repülésinformatika, és egyebek). Mivel ez is ISM freki, ezért nagy csodák nincsenek a szabad sávok kapcsán, sőt...

    Szóval wifi: én családi házas környéken élek, kisebb faluban, a saját essid-ken kívül mást nem látok, de ha így is lenne, a tcp miatt amúgy is ott a hibajavítás, retransmit. Ha egy ilyen eszköz nincs totálisan jammelve, lefagyva, elégve, akkor vajmi kevés esélye van annak, hogy ne húzza le/fel a redőnyt. A Shelly egyébként tud fogadni mezei fali redőnykapcsolót is, nálam is ilyenek vannak bekötve, a tokban pedig szándékosan buta motorok vannak, ez így a legjobb kombó (nekem).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák