Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Gh0sT #10508 üzenetére

    Mivel a dobozban ott lesz a vezeték, ezért utólag bármikor dönthetek úgy, hogy hagyományos kapcsolót rakatok fel, ha kellene. Ez így akkor ok ugye?

    Én is így csinálnám, azzal a kiegészítéssel, hogy legyen nulla szál is minden kapcsolónál, és a normálnál mélyebb szerelődoboz. Akkor tényleg bármikor válthatsz bármilyen más rendszerre vagy megoldásra.

    Konnektor: a Shelly jó, de annyit hozzátennék, hogy ha zöldmezős beruházásról van szó, akkor lehet hogy megérné egy kicsit jobban átgondolni a rendszert. A HUE, a Shelly, és az összes ilyen eszköz amikkel mi itt jellemzően foglalkozunk, arra vannak kihegyezve, hogy meglevő (régi) állapotra adjanak vezérelhető/okos megoldást. Ezáltal vannak limitációik. A helyedben belemélyednék inkább abba, hogy milyen egyéb jó ár/érték arányú vezetékes rendszerek vannak a piacon, hiszen most még azt csinálsz amit akarsz a kábelezéssel.

    zigbee2mqtt vs. hue bridge: én is gondolkodtam rajta, de elvetettem, a HUE bridge az egyetlen amit meg fogok tartani hosszú távon. Roppant stabil, jó benne a vas, és openwrt fut rajta gyárilag. Ezen kívül nagyon jó dolog még benne, hogy ha teljesen megszűnik a LAN kapcsolata (akár ki is húzhatod belőle a kábelt), a kapcsolókat és az izzókat akkor is kezeli önállóan, az utolsó általa ismert config állapotnak megfelelően. Talán az automatizált funkciókra is tudja ugyanezt, de erre nem mernék megesküdni, mert nem próbáltam, nálam azok HA-ban vannak. Szerintem ebben a kategóriában talán a SmatThings lehet csak ami felette van, az is inkább csak a rengeteg plusz funkcionalitásban, és eszközlefedettségben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák