Új hozzászólás Aktív témák

  • layerke

    aktív tag

    válasz Chal #10525 üzenetére

    Rövid tömör verzió felsorolás jelleggel:
    - a KNX/EIB szabványú eszközök közti kompatibilitás nagy vonalakban úgy van megvalósítva, hogy van egy keretrendszer, amin belül fejleszthetnek a gyártók és a terméket sorozatgyártás előtt tesztelik, hogy a rendszerbe illeszthető-e pikk-pakk. Itt ez olyan szinten jelenik meg, hogy pl van rengeteg eszköznek alarm bit-je és beállíthatóak egymáshoz ki mit tegyen, ha ez vagy az az eszköz alarmot jelez és lejátsszák a beprogramozott eljárást.
    - működik szerver nélkül, mert hozzátanítod pl a kapcsolókat a redőnyökhöz. Tehát egy bináris bemeneti eszköz 8 bemenettel egy 4 kimenetű redőnyaktort tud vezérelni és csak azt, ha be van neki tanítva.
    - a szerver - ha kell - akkor nagyon drága, kb félmilliótól felfelé
    - előbbi kikerülhető egy IP gateway-jel, ami csak 80 ezer és ezen keresztül bekötheted a Home Assistantba vagy más kompatibilis rendszerbe és így vezérelheted az eszközeidet nyugodtan telóról is.
    - a bekötése szerencsére nem problémás, húzol egy hurkot a házban és leágazol az eszközökhöz, színre-színt, ez nem egy nagy művészet.
    - otthoni használatra irreálisan drága szerintem
    - szakembert igényel a beállítása főleg a program drágasága és nehézkes kezelhetősége miatt

    Én is szeretem a rezet, de a zwave rendszer elemeit használom (nem akartam a már meglévő kész házat szétvagdosni) és meg vagyok vele elégedve.

Új hozzászólás Aktív témák