Új hozzászólás Aktív témák

  • mekkGyver

    aktív tag

    válasz Degeczi #11181 üzenetére

    Mivel látom nem jut el az üzenet, összefoglalom, és ezzel én befejezem.
    Évek óta követem ezt a fórumot. Eleinte napi szinten, mostanában csak ha időm engedi átpörgetem. Soha senkibe eddig nem kötöttem bele, sokaknak segítettem, többen privátban is megkerestek. Biztos olvassa olyan is aki, ezt megerősítheti. De vannak dolgok, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, ilyen, amikor látszik, hogy járatlan a fórumozó az erősáramú szerelésben, mégis kötözgeti a "villanyt" össze-vissza, vagy olyan tanácsokat ad valaki - tudatlanságból - ami szakmailag megalapozatlan / veszélyes / káros... szóval gányolás.
    Ilyenkor inkább humorosan, mint kioktatóan próbálom figyelmeztetni az illetőt, és az esetek 99%-ában ez elég is. De vannak akik nagyon rosszul tűrik a kritikát és ilyenkor személyeskednek, amit sajnos én is elég rosszul viselek, ezért utólag is elnézést kérek.

    Ami meg a fenti konkrét dolgot illeti: Egy ESP8260 Wifi inicializálás alatt (és később is időnként) felvesz akár 400mA áramot is 3.3V-on, ami azt jelenti, hogy a kb. 100mA-re (így látatlanban csak tipp, de ki lehet számolni a trafómentes táp kondenzátorának kapacitásából) tervezett elektronikát rövid úton elküldi az örök vadászmezőkre. A másik, hogy "összeföldelni" (inkább "testelni", de mind1) nem probléma a két áramkört, mivel a sonoffban van trafó, így az hálózatfüggetlen, de leírtam a megoldást (opto), ha ez aggályos.
    Mivel a feltett kérdéseket és válaszokat átolvasva érezhető, hogy minkét kommentelő kissé járatlan az erősáram terén, én inkább azt javasolnám, hogy hanyagoljuk ennek a csengőnek a barkácsolgatását!

    Már az elején ajánlottam több alternatívát is (ami olyan lekezelően trollkodásnak lett nevezve). A legkézenfekvőbb, hogy egy sima NodeMCU-ra RF vevőt kötve, lehet venni a csengő jelét. Aki nem tudja a jelalakot dekódolni, és Arduinoban leprogramozni, annak van rengeteg project a neten, csak rá kell keresni. Azt meg már nem is említem (újra), hogy a kinetikus gombot eleve kivenném a képből, mert nem megbízható. Olyan nincs, hogy valahova nem lehet "villanyt" húzni, csak elszántság kérdése...

    Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

Új hozzászólás Aktív témák