Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz szat8 #15985 üzenetére

    Elvileg Paradoxhoz is van már ígéretes projekt, a minap néztem utána egy ismerősöm kérésére. Így első ránézésére gyakorlatilag egyszerűbb is, mint az a megoldás amit anno a DSC-mhez építettem. Ott egy keybus-ra kapcsolódó ESP alapú kezelőt emulálok a központnak, itt pedig sima soros interfészre (is) tud kapcsolódni a megoldás.

    Idő hiányában nem próbáltuk még ki nála, de azért talán érdemes ránézni:

    https://github.com/ParadoxAlarmInterface/pai/wiki

    Biztonság: e miatt ne aggód szerintem. A DSC megoldás nálam úgy működik, hogy a biztosított mqtt interfészen várj a PIN kódot is. Szóval simán van döntési lehetőséged, hogy a lánc legvégén levő elem (jelen esetben ez a Home Assistant web frontendje és/vagy mobilappja) hogy működjön. Ha akarom, akkor kiteszek egy mezőt, ahova bepötyögöm mindig a pin kódot (de a Hass alarm panel modulja amúgy helyből ad hozzá keypad-ot), de hardcode-olhatom a configba is. A fent linkelt Paradoxos megoldásba nem mélyedtem bele, de meg lennék lepve ha ott nem ugyanilyen (vagy hasonló) lehetőségek lennének.

    Ugyanakkor: ne felejtsük el, hogy a rendszer IP oldali részén sokkal komolyabb biztonsági megoldások dolgoz(HAT)nak mint amik egy riasztórendszerben jelenleg vannak. Az mqtt-re, a Hass-ra, Domoticz-re lazán rakhatsz ssl-t, és ha ezekre a modern algoritmusokra amúgy is rábízod az életed más területeken (bankszámla, stb...), akkor miért a riasztó lenne a kivétel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák