Új hozzászólás Aktív témák

  • alcsapalcsa

    tag

    Elnézést, hogy elmaradoztam de felújítunk. Az alternatív kapcsoláshoz szeretnék egy kis leírást. Eddig csak szövegeltem benne, de most megépítettem itthon. Találtam 2 régi kapcsolót és összeraktam. A képen rajta van a sima alternatív kapcsolás rajza + a sonoff beillesztéssel + egy kép, ez hogyan is néz ki a valóságban.

    Leírása: Ezt csak úgy végezd el, ha van egy icipici fogalmad a villanyszerelésről! Itt 230v szaladgál és ha rosszul csinálod, akkor MEGHALSZ! Nem fogom leírni, hogyan keresd meg a vezetéket, ha nem tudod, akkor inkább kérj meg egy szakembert!

    A kötődobozban megkeresed a kapcsoló vezetékét lesz egy fázis F1, amiben van áram ez lemegy a kapcsolóhoz. Onnan 2 kábelnek kell visszajönnie a kötődobozba K1, K2 - ezek mennek tovább a másik kapcsolóhoz, onnan meg megy egy vezeték a lámpához F2. A feladat, hogy a kötődoboznál az F1-et és az F2-t levágd és a sonoffba bevezesd és azt a vezetéket, ami a kötődobozból megy a kapcsolóhoz és ami a másik kapcsolóból megy a lámpához, azt bekötöd a sonoff-ba a gnd és gpio14 pinkekhez. Ez így működik, a lenti képen azt látjátok összerakva. A sonoffban nálam tasmota van és a gpio14-re switch1 van állítva. Az egyetlen nehézséget az okozhatja, ha a két kapcsoló nagyon messze van egymástól és nem tudod az egyik (narancs) vezetékét és a másik (piros) vezetékét bekötni a sonoffba. De ez mindig a helyszín adottsága, ha vezetékelni kell, akkor is csak egy kis 3V-os vezetéket kell kihúzni, mivel a kapcsolókban már csak 3V kering. Azt hiszem ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák