Új hozzászólás Aktív témák

  • Cyberbeni

    addikt

    válasz zsamiatt #48720 üzenetére

    Ha 4 eres vezetékkel van valami fali kapcsolóhoz kivezetve és az a kapcsoló vezérelhető RF-en keresztül, akkor ahelyett lehet Shelly vagy valamilyen Zigbee megoldást rakni.

    Ha 3 vezeték és a motorban van az RF vevő, akkor kell valami olyan eszköz, ami be tudja tanulni a kódokat és visszanyomni, amikor te kéred.

    RF betanulásra Broadlink RM4 Pro van nekem, de 1-2 havonta pont akkor esik le wifiről, amikor épp az autómata redőny vezérlés menne. Sonoff RF Bridge, ami még ilyet tud, az nem tudom mennyire stabil, meg arra elvileg lehet kusztom szoftvert rakni.

    Plusz az RF-es sztoriba még bele kell kalkulálni azt, hogy te mondjuk csak 50%-ra akarod nyitni. Meg ha ez meg van, akkor mondjuk ha 2-t egyszerre akarsz vezérelni egy scene beállításával, akkor ott nem lesznek jók az időzítések, mert nem 0 idő alatt küldi ki a dolgokat. Nekem NodeRED-ben van egy ilyen összerakva az ottani HomeKit-es pluginhoz, még nem volt időm/kedvem ezt úgy átírni, hogy HA-ba menjen és akkor onnan tovább lehet tolni ugyanúgy HomeKit-be. De ha bárkinek kell, írjon nyugodtan és át tudom küldeni az éppen aktuális változatot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák