Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    válasz sublett #17081 üzenetére

    Nekem Huawei Watch GT2 Pro órám van. Szinte csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Helyén kell kezelni az órát, és ha megfelelően választasz arra a célra/igényre, amire akarod is ténylegesen használni, akkor nem fogsz benne csalódni. Ha előzetesen nem tájékozódsz kellően, és olyan elvárásaid vannak, amit az óra nem tud, akkor csalódni fogsz.
    Mondok pár tapasztalatot pro és kontra:

    Pro:
    - Hosszú üzemidő egy töltéssel. Nálam minimum 2 hetet megy az óra egy töltéssel, igaz én nem always-on módba használom a kijelzőt, viszont megy minden érzékelő (pulzus, vér oxigén, alvás monitoring, terhelés, stb.). Tök jó a mágnesesen tapadó töltője is, ami kb. 2 óra alatt fullra is tölti az órát egy sima PC-s usb porton keresztül.
    - Szép AMOLED kijelző, a Pro verziónál nagyon szép a titán ötvözetű ház és a zafírüveg kijelző burkolat, és a fényes kerámia hátlap is. Ez nálam komoly plusz pont volt, ami mindenképpen megérte azt a +15-20k HUF-ot.
    - Kényelmes viselet, a nagy méret, és viszonylag nagy súly ellenére is, de nem ajánlom kis kezű embereknek, és hölgyeknek sem. Kifejezetten férfias óra.
    - Sok sport funkció, átlagos használatra bőven elegendő. De mondjuk power usereknek nem ezt az órát ajánlom. Mondjuk egy kemény teljesítmény túrát, vagy tájfutást a Bakonyban lehet nem ezzel az órával érdemes trackelni. A napi kocogásra a parkban tökéletesen megfelel.
    - Nagyon jó a bluetooth-os telefonálás (kihangosító) funkció. Jól működik, szépen jelez az óra akár két szobával arrébb is a telefontól. A hang jól hallható, és jól érthető, tisztán szól a másik fél oldalán is. hívást lehet fogadni, és indítani is, de az indításhoz be kell állítani kedvenc névjegyeket a Huawei Health appon belül. Ebből max. 10 lehet.
    - Az értesítések szépen megjönnek, átlátható, jól működik mindegyik appnál.
    - Sok cserélhető, nagyon látványos számlap érhető el az órára a Huawei Health appon keresztül, van nagyon sok ingyenes, és vannak pénzes számlapok is, de bőven találni szépet/jót az ingyenesek között is.
    - Az óra életminőség monitorozási funkciói nagyon jók, fejlettek. Pl. az alvás monitoring szerintem kiemelkedő a mezőnyben. Tapasztalataim alapján jól és pontosan méri a pulzust is, és tájékoztató jelleggel véroxigén szintet, terhelést is érzékel. Sok hasznos információt nyújt a Huawei Health appon belül az ember általános egészségi állapotáról, edzettségi szintjéről. ilyen célra kiváló az óra. A sport funkciók is általános célra bőven megfelelnek, de a tapasztalatom alapján az elégetett kalóriát 25-30%-kal túl becsüli az alkalmazás.

    Con:
    - A Pro verzió kissé fölé van árazva a kategóriáján belül, de a komolyabb anyagminőség miatt, akik erre érzékenyek, azoknak szerintem megéri. Én is így voltam vele, hogy a sokkal jobb dizájn, kinézet, és anyagminőség nekem megér +15-20k-t. Akik árérzékenyebbek, azok választhatják a sima verziót is. Funkcióban kb. ugyanaz.
    - A GPS nem az erőssége az órának. Kicsit pontatlan, illetve napi szinten kell szinkronizálni a telefonnal a Huawei Health appon belül, bekapcsolt GPS-el, hogy viszonylag korrektül működjön. Ha elmarad a szinkronizálás, akkor egy idő után nagyon nehezen talál GPS jelet, sokszor percekig keresi, ami edzés előtt frusztráló lehet. Használható, de kicsit macerás. Akinek fontos, hogy a GPS patent legyen, mert profi sportoló, vagy sokat edz, és nem akar ezzel szöszölni, annak inkább egy Garmint javasolnék, az a sport funkciókban amúgy is erősebb.
    - Az AMOLED kijelző ugyan szépen fest, de a fényerő nem az erőssége, vakító napsütésben alig látni ilyenkor bűvészkedni kell vele. Átlagosan jó, de vannak helyzetek amikor nehezen látni. A kijelző érintés érzékenysége se tökéletes, néha többször is el kell húzni mire észbe kap, de azért jellemzően működik szépen.
    - Egyedi Huawei Lite OS fut az órán, emiatt nem telepíthetőek rá androidos appok, pl. Spotify, Messenger, Strava, és hasonlók. Akinek ez igénye, az ne ezt az órát válassza. Ugyan a Huawei Health appon belül elérhetőek telepíthető alkalmazások, de azok nagyon gagyik, nem jók semmire, igazából nem is értem mire vannak, tök felesleges funkció. Állítólag a jövőben valamikor megkapja a sorozat a Huawei Harmony OS-ét, de erre nem vennék mérget.
    - Állítólag van az órában NFC chip, de semelyik hazai bank alkalmazásával, se Google Pay-el, se semmivel nem működik az NFC-s fizetés. Jelenleg semmire se jó, de lehet később ez változik.
    - Az értesítésekre nem tudsz válaszolni, csak megtekinteni azokat.

    No, ezek a tapasztalataim, olyan fél év használat után. Remélem segít a döntésben. Én amúgy ajánlom az órát, szerintem nagyon jó. Ár/érték arányban teljesen jó választás. Helyén kell kezelni. Akinek meg a funkciói nem felelnek meg, az bőven talál magasan túlárazott csodákat másik gyártó kínálatában :)

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák