Új hozzászólás Aktív témák

  • Partz

    senior tag

    válasz Partizan182 #29826 üzenetére

    A jelenleg használt woled technológiában, a vörösért felelős komponens fárad el a leghamarabb. Ezt tudtommal nem a túlvezérlés okozza.

    A korábbiakra reflektálva, a Samsung megoldása nem lesz jobb beégés ellen. Itt ugye tiszta mély kéket szükséges használni, amit jelenleg fluoresszens oled anyagokkal tudnak elérni. Ennek legnagyobb hátulütője pont az élettartam. Erre irányulnak a tadf, hyper-fluorescence kék oled anyag fejlesztések, de az még mindig kicsivel odébb van. Épp emiatt késlelteti folyamatosan a Samsung ezt a fajta technológiát.

    Ami előnye ennek a technológiának a woled-el szemben, a magas színtér. Nagyobb fényerő, ugye a woled-ben használt passzív színszűrők a fényenergia kétharmadát kukázza, ellenben a qd-szűrőket gerjeszti a rövidhullám, ez által 90% felett van a hasznosulás (épp ezért újabban már nem is szűrőnek nevezi ezeket a Nanosys, hanem "qd-cc"-nek a color conversion szóra utalva, technikailag így helyesebb). És végül a teljes színtérfogat, az rgb struktúrából adódóan magas fényerő mellett is szaturáltak maradnak a színek.

Új hozzászólás Aktív témák