Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    válasz lovi27 #15872 üzenetére

    Nálam nem volt hiba mint akipapi által berakott logban. Hiba nélkül települt az összes csomag (mindig ugyanazok), utána a Check nem is mutatott semmi újat. Egészen másnapig, amikor is az update management history log szerint reggel lefutott az OMV saját automata biztonsági frissítése, ami pont ugyanazokat a kérdéses csomagokat frissítette le amit előző nap én kézzel. És ezután ismét frissítendőként jelennek meg ugyanazok a csomagok az update managementben (frissítéskezelő vagy mi a magyar neve).
    Az OMV fórumon olvasottak alapján nekem úgy tűnik, hogy a kézi és az OMV automatikus biztonsági frissítése harcol egymással, ugyanazokat a csomagokat frissítik, csak más forrásból: a sima a raspbian repóból, az omv security meg a debian-security repóból. Utóbbiban vannak olyanok amik a raspian repóban is, csak más a hash. Én egyelőre kikommenteltem a debian-security repót amíg nem látok más vagy jobb megoldást (meg ha a covid lecsengésével több időm jut ezzel szarakodni).
    # deb http://security.debian.org/debian-security buster/updates main contrib non-free

    Egyelőre nem akarja se a kézi, se az automata, se semmi frissíteni ugyanazokat amik már n+1 alkalommal sikeresen, hiba nélkül települtek.
    Reading package lists...
    Building dependency tree...
    Reading state information...
    Calculating upgrade...
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
    Done.

Új hozzászólás Aktív témák