Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #19559 üzenetére

    "Ezzel mondjuk nem tudom, mennyire lehet egyetérteni, mert én úgy vettem észre, a többsége az Opera-felhasználóknak inkább tudatos felhasználó"

    A tudatos felhasználók hoznak magukkal legalább 1 vagy annál több embert, így csak kevesebb, mint 50%-uk lehet tudatos, a többiek konformitásból használják azt, amit a család. Bár kérdés, hogy mennyien. Elvégre Linus Torvalds családja is Windowst használ. :D

    "de az tény, hogy ha nem gondolnak az egységsugarú júzerek igényeire, akkor az komoly felhasználóbázissal és anyagi veszteséggel is jár."

    Nézd, függetlenül attól, hogy a Prestot eleve többre tartom, mint a Blinket, ezeket a dolgokat meg tudom érteni. Ha a kényszer ráviszi a céget, meg kell lépni. Nem is ezzel van a legnagyobb baj. Hanem azzal, hogy titkolóznak, egymásnak és önmaguknak is ellentmondanak és lekezelően állnak a dolgokhoz. (lásd: nem lesznek könyvjelzők, használj Stash-t és gyorshívót).

    "az Operának volt mindig is a célja az, hogy inkább szabványos irányokba tereljük a dolgokat, ne pedig csak gyors tűzoltás és csillivilli gyanánt beletuszkoljunk újításokat a böngészőtől függően, ami épp kompatibilitási problémákhoz vezet."

    És az Opera szívta meg emiatt is a legjobban, mert az oldalak kódjába bekerült a -webkit-es és a -moz-os prefix, az -o- pedig nem. De sokszor még a default sem.

    Egyébként ezt nem értem. Annyi böngésző nem volt, hogy ne tudta volna az Opera már az elején megoldani (akár egy opcionális kapcsolóval), hogy keressen rá a -webkit- és a -moz- prefixekre is és ha olyanokat talál -o- prefixet pedig nem, akkor formázza az -o- prefix szerint. Ahogy a user agentet is már rég meg kellett volna lépni, hogy Mozilla 5.0 compatible kezdetű legyen.

    Ezekkel már rengeteg kompatibilitási problémát elimináltak volna anélkül, hogy a Prestot kukázzák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák