Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Wolfskin #21412 üzenetére

    Sok mindent rendesen elkúrnak, ezzel teljesen egyetértek. Például a Google-keresőnél nem értem, minek szedték ki azt, hogy már egyből a főfelületen át lehetett állítani, milyen nyelvű találatokat szeretnél megjeleníttetni. Aztán fogták, és ki tudja, milyen okból, elrejtették ezt a lehetőséget a "Beállítások > Speciális" (hát rohadtul speciális, tényleg... szóval ez a fogaskerékre kattintva jön elő) menüpont alá... na ezt most nekem saját extensionnel kell pótolnom. Hogy ennek mi értelme volt, arról fogalmam sincs. Ahogy írod is, további keresőparamétereket is eltüntettek az alapfelületről, szintén érthetetlen az oka. Ha a "Speciális" (ugyan mitől speciális?) paramétereknél beállítasz egy-két plusz dolgot, akkor jé, megjelenik a felületen. Miért nem lehet ez vajon alapból ott?
    Aztán épp amin a napokban mérgelődtem, hogy az új Google Maps-et is "sikeresen" rettentően lebutították: hatalmas felületen jelenik meg a térkép, ami nagyon jó (tényleg jó, és sokkal értelmesebb, hogy az kapja a nagy felületet, és nincs az a ronda fehér sáv oldalt, mint a réginél), DE ezzel együtt megszüntették a jobbklilkkes menüt a térképre kattintva, amivel tetszőleges módon lehetett kijelölni a forrás- és a célhelyet is, amivel lerakott egy-egy buborékot, azt a buborékot meg tetszőleges módon lehetett arrébbdobálni. Aztán további ilyen buborékokat lehetett a két hely közé is lerakni, ha bizonyos pontokat érinteni akartál. Na most már ezt sem lehet. Hogy miért, egyáltalán nem értem, komolyan. Nem lehet egyszerűen távolságot mérni két tetszőleges helytől, csak ha valahogyan ügyesen kitrükközve, a konkrét koordinátákat teszed a query stringbe, amivel megnyitod az oldalt. A felhasználói felületen ezek nem elérhetők. Komolyan nem értem: rendben van, hogy az újítás során meg kellett újítani a kódokat is, de egy részük feltételezem, felhasználható lett volna, vagy ha nem is, azt egy Google-szintű cégnek illik újból megírni, mivel itt ALAPVETŐ jelentőségű funkciókról beszélünk. Aztán a réginél lehetett rövidíteni is az URL-t, hogy az elküldhető legyen (elküldhető a hosszabb formában is, csak ronda). Egy szerencse van még, hogy ha privát fület indítok, vagy kijelentkezem, akkor még elérhető a régi Google Maps, ahol mindez a funkció teljesen jól működik... Szóval megdöbbentenek engem is néha a Google lépései is. :) Persze aztán mindjárt jön valamelyik okostojás, és azt mondja nekünk, hogy mi csak nyavalyogni tudunk. :) De ezzel nem kell foglalkozni. Szóval értem, amire gondolsz, egyet is értek, bár nem hiszem, hogy a direkt szívatás lenne ezzel a cél (reménykedem benne :DDD), inkább sztem olyasmiről van szó, hogy rettenetesen okos (?) emberkék különböző kutatásokat végeznek a szoftverergonómiáról, és helyenként tök jó újításokat is vezetnek be ennek kapcsán, másik oldalról meg valami elképesztő használhatatlanná tudják tenni a szoftvereket, például alapvető jelentőségű funkciókat vesznek ki belőle.
    Speciel a Gmailt pont kezelhetőnek tartom, fura volt először a kisebben megjelenő szerkesztőfelület a levélhez, de jó, hogy közben tudok kotorni más levelet, ha esetleg arra hivatkozva akarnék írni valakinek, vagy ilyesmi, na meg látom közben, ha érkezett új levél. Ott egynek nem örültem nagyon, amikor egy Google Labs-résznél engedélyezhető feature-t küldtek az örök vadászmezőkre, konkrétan hogy jobb klikkel egy levélre bele lehet pillantani, lehetett egy preview-t látni, archiválni, stb., de NEM minősült olvasottnak. Na azóta lecserélte a Google egy saját jobbklikkes menüre, ami összesen 3 menüpontot tartalmaz... elég szar, mert anélkül nehezen tudom eldönteni, hogy egy levél törlendő vagy archiválandó-e, hogy belepillantottam volna... az olyan leveleket, amiket meg kapásból törlök, egyszerűbb blokkolni, vagy leiratkozni róla.

    Egyébként örülök, hogy itt a topicban azért többségben vannak a tudatos felhasználók, akik fenntartásokkal is tudják kezelni azt a szoftvert, amit használnak, és nem sértődnek meg néhány kritikán, nem kell agyba-főbe dicsérgetni a szoftvereket, hogy elégedettek legyenek a véleménnyel.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák