Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    sziasztok!

    adott egy otthoni hálózat, ahol egy router osztja a netet wifin és utp-n (a típusa most nem ugrik be de jó eséllyel talán tp-link 840 vagy hasonló).

    a ház hátsó részében nincs megfelelő wifi jelerősség, van viszont egy utp végpont aminek a másik vége természetesen a routerbe csatlakozik.

    adott egy tp-link tl-wa801nd acces point ezzel szeretnénk a wifi jelet "meghosszabbítani" a ház hátsó része felé, de oly módon, hogy a routerből az utp kábelen keresztül kapja a jelet, amit wifin oszt tovább.

    próbáltam konfigurálni a manual alapján, de elakadtam. gondolom alapvetően nekem a repeater mód kellene de ha ott megadom neki a router SSID-jét és jelszavát, akkor megszakad a kapcsolat, elakad, és nem is tudok csatlakozni az AP-ra a továbbiakban, nem is érem el a kezelőfelületet sem, csak reset után az alapbeállításokkal.

    access point módban működik, külön SSID-vel és jelszóval, így szépen osztja tovább a netet, de a lakásban mozogva ez természetesen hálózatváltással jár ami extra kényelmetlenség, jobb lenne a két jelforrást "összevasalni"

    fontos, hogy a manualban szereplő ábrával szemben nálam a router is oszt wifit, és az AP is, de az AP nem a "wireless" jelet ismétli, hanem neki egy UTP ág a bejövő jel és azt szórja.

Új hozzászólás Aktív témák