Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz Borisz76 #48761 üzenetére

    Valahol vicces.

    Amellett, hogy tökéletesen tisztában vagyok az IPv4 tartomány korlátos erőforrás mivoltával, személy szerint éppen 12 éve hallgatom azt, hogy itt a vég, nincs több cím.
    A 2007-es hálózati tantárgyam jegyzeteiben már konkrétan szerepel, hogy elfogytak az IPv4 címek, és pár éven belül szükségszerűen át kell állnunk az IPv6-ra. (Nemrégiben megtapasztaltam, hogy milyen is az, ha a szolgáltatóm a jelenlegi megoldások mellett átállít: szívás.)

    Az elmúlt években ez nem az első, de nem is a második-harmadik hír, ami arról szól, hogy most már aztán tényleg ez a vége, nincs több cím, lehet menni kukázni.

    Csakhogy van mit kukázni, hatalmas látens készletek vannak, részben melléktermékként képződve, részben nyereségvágyból dugdosva.

    Tavaly vagy tavalyelőtt szeptemberben mondta egy ezzel az ázsiai piacokon foglalkozó cimborám, hogy azért nincs igazán látványos fejlődés az IPv6 háza táján, végfelhasználói szinten, mert amíg vannak IPv4-es készletek bőséggel, addig az IPv6-os fejlesztések költséghatékonysága annyira rossz, hogy még elsőnek lenni sem éri meg.

    MaCS

    [ Szerkesztve ]

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák