Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz MasterMark #62753 üzenetére

    Leirom akkor a teljes sztorit (szerintem nem módosit az eredeti posztom lényegén) mert értem amit mondasz, csak nem megvalositható.
    Van egy ház valahol az alföld közepén messze mindentől. Egy mikrós szolgáltatótól van internetje ami egy helyi mikrós monopólium botrányos szolgáltatással. Gyakorlatilag az általuk adott router is passziv a hálózatukon. Portot nem nyitnak, saját egyedi publikus IP-t nem adnak. 50-60 előfizetőjük osztozik egy IP-n.
    Ettől a háztól messzebb kb 2km-re van egy kapunyitó relé és még egy pár más okosotthon cucc ami egy szállodához tartozó internetkapcsolaton létrehozott magánhálózatra van csatlakoztatva. Abszolut nincs hozzáférés semmihez a saját eszköz mögött. Különféle okosotthon rendszerekhez a kapu nyitó reléjét azonos hálózatra kellene hozni. Tehát nem jó, hogy azt mondod vegyek egy shelly wifi relét és a shelly appból irányitsam. Azt kell megoldani, hogy az okosotthon gatewaybe beleintegráljuk azokat az eszközöket majd különféle automatizálásokat csináljunk.
    Ezek a okos gateway-ek a helyi hálózaton levő eszközöket tudják felderiteni és párositani, illetve kezelni.
    Tehát van két hálózatom ahol abszolut semmit nem tudok "kinyitni".
    Azért tudom, hogy vannak olyan VPN-ek amiknek nem kell aktiv oldal, mert én is használok egy ilyet, Tailscale a neve, mindkét eszköz kliensként csatlakozik a szerverükhöz. Viszont ehhez nincs eszköz.
    Ez a megoldandó feladat. Nem kell gyors legyen a kapcsolat.
    Nekem tök fura lenne ha soho kategóriában ne lenne egy plugnplay megoldás site-to-site kapcsolatra manapság amikor lényegében minden gateway alapú és minden a cludjához kapcsolódik igy biztositva hogy a usernek semmit ne kelljen állitgatni.

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák