Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz masterful87 #3006 üzenetére

    Igazad van részben, viszont az a baj, hogy ma már a politikát nem lehet nem belelátni/belekeverni ilyen dolgokban, ugyanis benne van és ez köztudott tény, úgy gondolom, az igazságot felesleges elfedni hazugsággal és felvenni a rózsaszín szemüveget, hogy minden jó, na mindegy, ezt a részét a részemről lezártam.

    Tévedés, nem szidom a PR-t és nem istenítem a Telekomot, pusztán tényeket közlök, na meg a szidás kicsit máshogy nézne ki (aki ismer, az tudja), az meg hogy leírom, hogy dilettáns/idióta stb. társaság a PR, az puszta tény, melyet ők saját magukról állítanak ki, csak nyitott szemmel kell nézni.
    Azt tudom saját és ismerősi tapasztalat alapján, hogy a helyi ADSL/VDSL szolgáltatás szinte 24/7-ben megy, ebből feltételezem, hogy egy új építésű optikai hálózat esetében ez a színvonal már csak jobb lehet, sőt elmondanám, hogy anno én is váltottam volna Telekomra a stabilitás miatt, de mikor az 50/15-ös netet is csak bondiggal tudták volna adni épphogy és erre még IPTV-t is akartak adni, akkor inkább azt mondtam, hogy annyit nem ér, főleg 2 TV esetén, ami szépen lehúzta volna a sávszélt.
    Lehetséges, hogy elfogult vagyok, bár nézőpont kérdése. Ugye a PR sok helyen, mint Tatán is ad stabil szolgáltatást, de itt jön ugye a birtokomban lévő "tudás"/ismeret, ami alapján ha minden igaz, most igazat mondok:
    Tatán, főleg a tömbházas övezetben tudtommal nem a PR által kiépített hálózat van, azt ők csak megvették, hogy most a TvNetwork-től, vagy a DIGI-től, azt nem tudom, de nem is érdekel, azt viszont tudom, hogy azóta se nyúltak hozzá ahhoz a hálózathoz, főleg ha fejlesztésről van szó, mert a leírásuk szerint ott optika van, vagyis mennyiből tartana felhúzni olyan szintre, mint a DIGI FTTB esetén, de mindegy, lehet hogy azért stabil még a hálózat, mert nem nyúltak hozzá.
    Ugye a másik meg, hogy a gerinc is ami odáig elmegy, talán szintén nem az övék, hanem bérlik, ami azért jó, mert nem ők építették ki/kaparták csak éppen a föld alá jó olcsón és ezért nem vágják el állandóan.

    Na most kicsit visszatérve a koax részhez, a PR-Telecom-nak senki sem mondta, hogy egy 16 ezres településen hagyni kell ennyire leamortizálódnia a hálózatát, meg azt sem, hogy teljesen értelmetlen beruházásokba kell belekezdeni, mint a Puma 6 chipset-es 16/4 csatornás Arris modem, ami talán ideiglenesen egy kis víz a tűzre, de nem biztos, hogy azt a tűzet vízzel kellene oltani, főleg nem az elektromosat, de mindegy.
    Amit csinálnak az sem gazdasági, sem technikai/technológiai szempontból nem állja meg a helyét sem most, sem a jövőben és láthatólag őket ez igazából nem is érdekli és ugye mivel írtam, hogy nem is csak a helyi hálózattal van gond, hanem a betáppal is, ezért ha itt ők optikára váltanának, akkor sem biztos, hogy jobban járnánk, mert itt már az alap is el van cseszve, ha meg erre akarsz házat, vagy várat építeni, akkor ... inkább hagyjuk így is hosszan taglaltam ezt a részt.

    Ugye Telekom és ED 3.1. Érdekes, de éppen az egyik ismerősöm miatt néztem be a Telekom topikba is, hogy ott is van-e már róla valami hír, mert ő is váltott, neki speciel eddig pozitívak a véleményei róla, mondjuk még rövid ideje van meg a szolgáltatás, de akkor is, a Telekom topikban meg változó még, de gyorsan végignézve talán 1 fórumozónál láttam csak, de nem ez a lényeg, erre azt mondom, hogy ők legalább fejlesztenek a PR-el ellentétben.
    A gond ugye az, hogy a koax és a DOCSIS a távközlési formák közül az, amelyik a legnagyobb szakértelmet igényli, nem is véletlenül, de nem is ez a legnagyobb probléma igazán, hanem hogy olyanok is alkalmazzák, akik nem igazán értenek hozzá, csak ugye mivel volt egy meglévő koax hálózatuk, ezért alkalmazták rajta a több eladható szolgáltatás és a nagyobb profit reményében (kivéve a UPC-t, akik az FTTH-ból is DOCSIS-ot csináltak, de most ebbe nem megyek bele). Ez a szakértelem hiányzik a Telekomnál is, de nem annyira, mint a PR-nél, akik nem véletlenül már lassan fejvesztve menekülnek az optika irányába pont azért, mert kevesebb karbantartást/szakértelmet igényel, na de ez nem mentség arra, hogy a meglévő koax hálózatokat, illetve azoknak egy részét nagy ívben lesz@rják, mert attól, hogy feltolják a szegmenseken a csatornaszámot 16/4-re és vesznek 16/4-es Arris modemeket, meg felveszik szolgáltatásba az 500/20-as netet, attól a hálózat fizikai állapota nem javul, a túlterheltség nem csökken (főleg hogy a 16/4-es modemeket nem is engedik az 500-asnál kisebb előfizetésekhez, nehogy már stabilabb legyen a kisebb szolgáltatás a több befogható csatorna által, ugye milyen rendesek) és így tovább.

    Elnézést, kicsit hosszúra sikerült, viszont így összegezve elmondanám, hogy igaz, hogy a Telekom sem megváltás, sőt ezt tudom is és néhol eléggé g.ci a cég, főleg ugye a kisebb települések esetén, ahol sokan még mindig a drága és kevés ADSL-ért fizetnek egy kisebb vagyont, na meg ugye valahol ugyan azt drágábban adják, ahol nincs megfelelő konkurencia, vagy ahol nem most indult a szolgáltatás (szóval igen, szidhatod őket), ugye nem is azt mondtam, hogy a Telekom tökéletes, de az biztos, hogy itt nálunk egyenesen megváltás lesz a PR-hez képest, már csak a tények alapján is, amit ugye fentebb részleteztem és ha jól tudom, azt sosem mondtam, hogy a Telekom mindenkinek jobb, mint bármi más, csak azt tudom, hogy nekem biztos jobb lesz, főleg ha hasonló árakkal fog indulni és a magas sebesség mellett ugyan olyan rendelkezésre állással, mint amit eddig is produkáltak.
    És akkor ezzel szemben ugye nem mondom hogy hazudsz, nem szapulom azokat, akik szerint a PR jó, sőt én egyenesen örülök neki, hogy egyeseknek tökéletes és megkapják a pénzükért a normális szolgáltatást, csak ugye ennek fényében kicsit bosszantó is, legalább is a részemről, hogy én meg ugyan azért a pénzért nem kapok normális szolgáltatást (és ugye "miért nem?", csak hogy a kérdés is elhangozzon), de gondolom ezt megérted.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák