Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz kovbandi82 #2249 üzenetére

    Tegnaptól már az HBO csomagot is full HD-ban osztják el. A UPC-nél, meg a T-nél sem olcsóbb az HBO csomag, mint a PR-nél, viszont előbbieknél ugyanannyi pénzért csak SD-t osztanak el.

    Sőt év elejétől már a Lexikon és Popcorn csomagban is van HD csatorna, a BBC Earth HD meg az E! HD.
    Nem számoltam, de már biztos, hogy 40 feletti HD csatornát tudok nézni.
    Lehet, hogy a T ingyen adja a HD csatornákat de azzal a 23-24 HD-val (amiből 6 közszolgálati propaganda, meg ATV HD értelmetlenség), kitörölhetem a.....
    Soproni rokonaim meg UPC-sek (kábel) és ott sincs ingyen a HD csomag (kb. 31 HD csatorna). +1000 Ft/hó egy TV-re, a másodikra +1550 Ft, míg a harmadikra +1550 Ft. Ha négy TV-d van akkor pedig az egész TV csomag havidíját megduplázzák már és 2 szerződéssel kell rendelkezned.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2251 üzenetére

    Üljenek bele a drága és szar TV-jükbe, szokásos hülye PR-es mentalitás, hogy maradjunk a TV-nél és azt húzzuk fel, a többi szolgáltatás meg le van szarva, beleértve az internetet is, ami ennél a majom bandánál még mindig csak max. 120/10 Mbit/s koaxon és jó pár helyen egy kalap szart nem ér a helyi hálózat miatt, meg külföldre egyébként sem ér semmit se, pedig azé a jövő, nem pedig a TV-é, de örülök hogy egy ilyen idióta elmaradott banda a PR és ezzel próbálják meg kompenzálni azt, hogy ők a szolgáltatók legalja. TV ide vagy oda, ameddig nem tudnak normális internetszolgáltatást produkálni, addig a PR jobban tenné, ha kussban marad a szóvivőivel együtt, azt üljenek le egy gyertyás asztal köré azt gondolkozzanak el, hogy ideje lenne azt a gyertyát végre villanykörtére cserélni, mert kurva nagy a sötétség a szolgáltatón belül.

    A másik meg hogy tényleg kurva sokat érnek vele, ha kurva drágán adják, itt is látszik, hogy marketing szempontból is idióták, nem hogy valamivel olcsóbb lenne, hogy jöjjenek át az emberek, vagy éppen hogy maradjanak nálunk, meg vonzóbb legyen a kínálat, á nem, legyen kurva drága, azt majd megveszi aki szari a pénzt. Egyébként még az a szerencse, hogy annyi pénzért amit beszednek a ganéj szolgáltatásért, azért némi plusz csatornákat be tudnak néha tenni, mert hogy ennyi pénzt elkérjenek és TV esetén se szolgáltassanak érte semmit az már nagyon gáz lenne. Mondjuk így is gáz, mert a legtöbb csatorna amivel beújítottak így év elején, az Vajna szarjai, amiért pár értelmesebb csatornát is kiszedtek a csomagból, de gondolom ehhez nincs semmi negatív hozzáfűznivalód, csak hogy betették a HBO-ot is HD-be, nagy cucc, ez nem nagy pozitívum a PR-nek, inkább a többi szolgáltatónak negatívum, hogy ők is el vannak maradva, ahogy a PR is más téren, szóval ha szépíteni akarod őket, akkor ne csak az egyik oldalát mutasd be a szolgáltatónak.
    Persze tudom, nálad egy héten 2 nap alatt tökéletes minden ami a PR-től van, úgy hogy hagyjuk is.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Gubek-Einste #2253 üzenetére

    A piaci trendek megkövetelik a jó minőségű és nagy sebességű internet hozzáférést is így 2017 táján, az internetet még meg sem említik, mondjuk amilyen szar náluk úgy nem is csodálkozom, de öröm olvasni, hogy a PaRaszt telecom még mindig a TV-nél van csak leragadva és még azt se tudják olyan hely de jó minőségben szolgáltatni, mert bár jó a HD, de mégse annyira ha pixeles a kép, ami gyakori náluk elég sok helyen, mondjuk ez gyenge koax hálózat átka nagyrészt.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2254 üzenetére

    /off/Kicsit unalmas vagy már a kocka gondolkodás módoddal. Ha annyira megkövetelné a piac a gigabites internetet akkor már rég betelt volna pl. a Digi 60 Gigás országos BIX vonala, ami csak kb. 60 egyidejű 1 Gigabites ügyfelet tud kiszolgálni az országban. Na ennyire van igény a nagy internetre (kb. az előfizetők 2-3%-a ha kihasználja a 100-200 Mbit/s feletti netet).
    Akármilyen furcsa is a te világodban, de jelenleg hamarabb vesz egy átlaguser egy HD-s lapos tévét, mint pl. új számítógépet vagy gigabites hálózati eszközöket (router, hálókártya stb.) /on/

    Én és a családom is örül a HD HBO-knak, ha már van otthon egy rohadt lapos TV akkor igenis legyen jó minőségű rajta a műsor és ne elmosott szar, mint más szolgáltatóknál. És egyébként soha nincs gond a HD-val meg a digitális adással, ha pixelesedik akkor az azért pixelesedik, mert mondjuk 1000 éves SD-ből felkonvertált műsort adnak. De ez látszik is, mert a HD csatornákon a logó, korhatárkarika akkor is éles (HD).

    [ Szerkesztve ]

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz tomee987 #2255 üzenetére

    Az gondolom megvan, hogy a bix felé csak azt a forgalmat routoljuk, amit arrafelé/felől akarunk továbbítani. Nézd meg a UPC bix sávszélességét...

  • kovbandi82

    őstag

    LOGOUT blog

    válasz tomee987 #2255 üzenetére

    Mocskos módon p2p-ről szedek mindent, még a heti/napi sorozatokat is, FHD-ben, így kell a nagy net/gigabites eszköz. Szbal így HBO nem érdekel, de a HD adások igen, de elsősorban az asszony miatt.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2255 üzenetére

    Nem kocka az, csak kicsit korabeli, bár nyilván egy elavult gondolkodásmódú ember az új és inkább korhoz illő dolgokra inkább azt mondja, hogy kocka, meg sci-fi, már nem azért, de igazán levehetnéd végre a szemellenződet. Csak a PR-nek van ilyen beszűkült látásmódja, hogy nem kell az internet, mert mi a TV-vel csinálunk inkább zombit az emberekből. Nem akarok jelzőzni senkit, ezért inkább úgy fogalmazok, hogy aki kicsit is korabeli és él is a lehetőségekkel, valamint időt és pénzt is akar spórolni, valamint az idegeit is kímélni akarja, az inkább nagyobb sávszélességű internetre fizet elő a TV helyett, ugyanis ami a TV-n megy, az gyakorlatilag az interneten is ott van fent valamilyen formában és te azt akkor és úgy nézed meg ahogy akarod, ha úgy tetszik, akkor megszakítások nélkül, a reklám nélküliség pedig alap és már ezért is megéri ezt az opciót választani, hírekből is csak azt kapod, amit megnézel és nem tömik beléd a sűrű szar reklámok között a kormány propagandát, persze neked és a PR-Telecomnak az agymosásos elmaradott időpazarló módszer sokkal jobban tetszik, ezt a részét tovább nem kommentálnám.

    Ami az internetes részét illeti, nem tudom hol és milyen szakon végeztél, de hogy a hálózatokhoz nem konyítasz az is biztos. A BIX egy Magyarországon belüli úgymond semleges adatcserélő központ, a semleges szót azért raktam oda, mert egyik szolgáltató se birtokolja, internetet se szolgáltat, csak egy olyan lehetőséget szolgáltat, hogy a rá csatlakozó "szolgáltatók" (helyi, globális stb.) egymás között az adatforgalmat le tudják bonyolítani, vagyis egyszerű routolási feladatot lát el, persze itt is van szabályozás és nem mindegyik szolgáltató vállal rajta adatcserét minden más szolgáltatóval, csak amelyikkel erre szerződése vagy hasonló megállapodása van.
    Na már most tudod, vagy nem tudod, de azért elmondom és ne lepődj, vagy sértődj meg, de nem a kőkorban élünk és nem csak egy adatcserélő központ van az országban (még ha az nem is annyira publikus) és a szolgáltatók egymás közt nem csak IXP-ken keresztül bonyolíthatják le a forgalmukat, hanem közvetlenül is csatlakozhatnak egymáshoz és ha ezt a saját kapcsolatot használják a BIX helyett, akkor bizony te kurvára de nem látod azt a forgalmat, hacsak a szolgáltató nem publikálja.
    A Telekomnak pl. saját adatcserélő központja van és nem ilyen 1, meg 10 Gbit/s-os kapcsolatokkal, hanem akár 100 Gbit/s-os kapcsolatokkal is rendelkezik, ami gondolom neked meg a PR-Telecomnak valami mágiának tűnik, de nem az, ez a valóság, bármennyire is nehéz ezt elmaradott fejjel felfogni.
    Azt is ajánlanám neked, hogy nézd meg a Telekom BIX forgalmát, ha megnézed, akkor eléggé visszaesett és felére is csökkentették a BIX-es kapacitásukat, ugyan így tett még 1-2 másik szolgáltató is, mert olcsóbb egymást közt optikát elhúzni, mint külön elhúzni egy másik kézen lévő adatcserélő központig, majd még ott fizetni az ilyen meg olyan havidíjat, amikor egymás közt meg tudják oldani egy szerződéssel, meg pár km optikai kábellel, meg egy nagyobb kapacitású routerrel, vagy switch-el, többféle megoldás létezik, ebbe ne menjünk bele.
    DIGI esetében se feltétlenül a DIGI-s vonalat nézd BIX-nél, hanem a Romania Data Systems vonalat is, abban is visszaesést tapasztalhatsz és ha van egy kis eszed, akkor nyilván rájössz, hogy elég furcsa az, hogy az emberek egyre nagyobb netre kötnek szerződést és ennek ellenére mégis kevesebb a BIX-es kapacitás és ha még van egy kis eszed, akkor rájössz arra, amiről eddig papoltam, hogy máshol bonyolítják le ők is a forgalmat, persze ha hülye vagy hozzá, akkor nem jössz rá, hülyeséget szajkózod tovább, védesz egy elmaradott gyökér szolgáltatót és kockázod a másikat azért, mert kicsit a kornak megfelelően gondolkodik. Mondjuk jó, néha én is túlzásokba esek, de muszáj, ha egyszer valaki nem képes felfogni a valóságot, na de mindegy, örüljél csak az elavult technológián érkező olyan túlságosan HD-nak nem mondható HD csatornáidnak, meg annak hogy orbán magyarország jobban teljesít propagandáját HD-ban nézheted és hallhatod, mert azzal már is több értelme van annak is ... atya ég.

  • kovbandi82

    őstag

    LOGOUT blog

    Hogy mikről maradtam le eddig. Miért nem jártam korábban erre?

    [ Szerkesztve ]

  • Bozont1991

    újonc

    Sziasztok!

    Olyan problémám van, hogy csúcsidőben 16-22 óráig kb lecsökken a sávszél ami nem is okozna problémát mert így is maradt 20mbit/s amit a szerződés szerint garantálnak. Viszont ami nekem gyanús, hogy ebben az időszakban nagyon durván pingelek és a packetloss is durván felmegy konkrétan semmivel se tudok játszani online 20mbit/s meg 40 mbit/s sávszélességgel. Nem értek hozzá de az eddigi tapasztalataim alapján ekkora sávszélességgel vígan bírnia kéne. Kérdésem a következő: Mi okozza/okozhatja a pingelés és nagy packetlosst? Mire hivatkozzak ha hibát jelentek be mert az a gyanum sávszélességre akarják majd fogni... Vagy a kettő együtt járna? Lehetséges, hogy megoldható sávszélesség birizgálása nélkül is? Válaszokat előre is köszönöm, azért tettem fel ezeket a kérdéseket mert előtte Telekomnál voltam és ott ha hibabejelentést tettem és harcoltam velük hetekig mindig az lett a vége hogy csak rosszabb lett és megvonta a szerelő a vállát meg rámnyomta a telefont. Óckodom a hibabejelentéstől nem szeretném ha ez is csak rosszabbodna illetve vissztennék 10 mbitre mert most írtam alá 2 év hűségidőt náluk.

    [ Szerkesztve ]

  • fatal`

    titán

    válasz Bozont1991 #2260 üzenetére

    A kettőnek nincs köze egymáshoz (illetve ha van packet loss, akkor a sávszél leesik mert a csomagok nagyrésze elveszik), jelentsd be hibára, vagy az oszlopon van probléma, vagy pedig a központban. Az is lehet, hogy a környéken simán túlterhelt a hálózat, akkor hetekig nem fog változni semmi, itt a környéken is volt ilyen 4-5 éve.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Bozont1991 #2260 üzenetére

    Nagy hiba volt két évre szerződni ezekkel, mert még rosszabbak mint a Telekom, bár a T-nél is van elég idióta, de eddig a PR jár az élen.
    Ami a hibát illeti, kicsit több információra lenne szükség. Először is szükség lenne még a modem típusára, valamint a modem által mutatott jelszintekre is, mert abból ezt-azt ki lehetne következtetni, meg ugye azt is tudni kellene, hogy pontosan milyen csomagod van, mert így csak tippelni tudok a leírtak alapján, hogy egy 60-as csomagod van, de ugye az lenne a legjobb, ha nem kellene találgatnom.
    Egyébként meg nem kell semmire se hivatkoznod, mikor éppen vacakol a net, akkor szépen felhívod őket, vagy ha szokás szerint foglalt a vonal, akkor rájuk írsz fb-on és megkéred őket, hogy nézzenek már rá a modemre, mert nagy gond van, ha a jelszinttel van valami probléma, akkor azt valószínűleg jelezni is fogják és kiküldenek egy szerelőt, aki elvégzi a szükséges módosításokat a hálózaton, viszont ha csak túlterhelés probléma van, akkor valószínűleg egy ideig szarni fognak rá, mint ahogy azt általában teszik és akkor csak várni tudsz míg nem fejlesztenek.
    Mondjuk ha szar a jelszint és kicsit nagyobb is a terhelés csúcsidőben, akkor ugye a terhelés hatására csak még rosszabb lesz és ebben az esetben is csökkenhet a sebesség, tehát mindenféleképpen tudni kellene, hogy milyenek a jelszintek csúcsidőben, illetve csúcsidőn kívül és akkor már lehetne tudni, hogy mi a probléma, vagy legalább is leszűkíteni a kört, de amikor szar, akkor mindenféleképpen telefonálni kell nekik, sőt én írásos formában is jelentést tennék a biztonság kedvéért.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2258 üzenetére

    Ez nem modern gondolkodásmód amit Te képviselsz, inkább egy beszűkült kocka gondolkodás mód, aki nem a "való világban" él hanem a "cyber világban".
    Akármennyire is furcsának tartod, de jelenleg a piacon, a kereskedelemben és a szolgáltatói szektorban még mindig a televíziós üzletág a vezető. Lehet furcsa neked, de még az általad említett szolgáltatók (UPC, Digi, Telekom) is a televízió üzletágból profitálnak és nem az internetből. Az előfizetői számok szerint mindegyik TV-t is szolgáltató társaságnak az előfizetők legnagyobb hányadát a televízió előfizetők teszik ki, utána jön csak az internet és végül a telefon. Csak internetdíjakból és csak internetszolgáltatásból sem a UPC, sem a DIGI senki nem tudna megélni. Ez a trend várhatóan nem is fog változni az elkövetkező 10 évben sem. Persze ehhez nem értesz, mert fújod a kis kocka fejedből, honnan máshonnan, mint a billentyűzet mögül, hogy csak az internet és semmi más.
    Sőt mondok neked még furcsábbat. A mobilpiacon is még a hangalapú és SMS alapú szolgáltatások teszik ki a hálózati forgalom többségét, nem pedig a mobilinternet.
    Én nem vagyok a fejlődés ellen, de az, hogy csak az internetet fejlessze valaki, jócskán szembe menne a piaci trendekkel. Lehet dobálózni a számokkal (500-1000 Mbit/s. stb.) de azzal max téged meg a kocka fejű társaidat lehet megfogni. Ez nem más, mint egy hatalmas marketing lufi a számokkal amit szépen be is veszel (és még TV sem kell hozzá :D ).
    A Diginek itt a lépcsőházban 2db 1gigás switch-e van, gondolom tudod ez mit jelent. 24 lakásra van 2 Gbit/s sávszél. És szerintem nem kell ecsetelni tovább, hogy dobálhatjuk itt a jól mutató 1 gigás csomagokat ha egy lakásra fizikailag 83,3 Mbit/s jut... Persze nem véletlen csak 300 Mbit/s a garantált a T-nél meg a Diginél is az 1 gigából. De szerencsére mint említettem ez még az elkövetkező években nem fog gondot jelenteni, mert kb. 2-3 lépcsőházban van 1 full kocka aki kihasznál 1000 Mbit/s-ot, a többi ügyfél meg vígan megvan a 100/100-as hálókártyájával meg a 150 Mbit/s Wifi-s TP Link routerével és persze a 102 cm-es lapos TV-jével amin bizony nem a mosott szar SD adás mutat jól, hanem a sok HD. :K

  • Fücsök007

    őstag

    válasz tomee987 #2263 üzenetére

    A TV résszel egyetértek, de az internetszolgáltatásuk minősége (sávszéltől függetlenül) sok helyen nem túl jó, olykor siralmas. Ha kb. azt a szintet hoznák HFC-n mint a UPC, akkor normális internet szolgáltató is lenne. Egyébként nem vagyok ellendrukkere a cégnek, de amíg a kicsi 1 megyében lévő egyéb szolgáltatók szintén HFC-n normálisan kiépített hálózaton tudnak stabil netet szolgáltatni, addig jogosan kap ilyen téren kritikát a cég.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2263 üzenetére

    Végül is csak két napig tartott míg összeraktál egy választ az írásomra, de már ez is haladás :DDD
    Mert a te beszűkült "Én ódivatú vén fasz vagyok és nekem csak a tv és azon belül ha lehet a hádéjtévé kell (ugye pontosjével és a HD is csak azért, mert jól hangzik)" gondolkodásmódod aztán helytálló, szerintem te valami igen erős fáziskésében szenvedsz, ami már lassan egy évszázadnyi késést mutat, de sebaj, egyszer majd csak utoléred magad, na de a világ fejlődik, a segítség úton van, neked se kell félni.
    Amúgy figyelj már, tényleg érdekelne, hogy honnan veszed ezt a hülyeséget? Meg úgy általában néha körülnézel magad körül? Most tényleg nem sértésként, de legalább a 4 falat látod, vagy a TV bámulásába annyira beszűkült a látásmódod, hogy azon kívül semmit se látsz?
    Lehet, hogy a jelenleg 40-50 év feletti embercsoport még a TV-t részesíti előnyben, de kurvára de nem a nyugdíjasokra kellene rámenni egyfolytában, már bocsánat ezért a megfogalmazásért, de ilyen tiszta gyogyós.
    A büdös geci politikusok is állandóan az idősebb korosztályra állnak rá, mert szerintük könnyebb őket hülyének nézni, de könyörgöm, attól hogy egy pártra szavazásra sikerül őket rávenni igen gerinctelen eszközökkel, attól még éppen nem őket kéne a jövő alapjául venni, bár ha még ezt is teszed te meg az idióta telekommunikációs szolgáltatók akik a hülyeségen és az idegbajon kívül mást nem nagyon szolgáltatnak, akkor ideje lenne észrevenni, hogy már lassan Mari néni, meg Pista bácsi és a netet búja, még ha nem is éppen HD pornót néznek, de a fb-ot meg yt-bot már ők is megtalálták és ahogy lassan ők is beletanulnak, úgy egyre jobban az foglalja le őket, a 30 év alatti korosztályt meg be se kell mutatni, a mostani gyerekek már okos telefonnal a kezükbe születnek, nyilván nem koax kábelre meg TV-re csatlakoznak, hanem inkább a netre és a google play-re meg szintén a fb-ra és a youtubra, ahogy az egész 30 év alatti korcsoport, elmész az utcán is már minden második ember kezébe telefon van és biztos nem TV-t néznek rajta, hanem a mobilneten lógnak és ezt-azt csinálnak, a TV már kurvára de a múlté és ezt csak az ilyen idióta szolgáltatók nem képesek felfogni, inkább erőltetik, mint ahogy az idióta UPC is a koax-ot, nem tudom hallottad-e már mit csinálnak a 29-es körzetbe, de kb. ugyan olyan baromság, mint amit most összehordtál itt, mert ez nettó hülyeség.
    Ha esetleg igazad is lenne, az is csak azért van, mert a szolgáltatók többségét valami vén majom irányítja és erőlteti a TV-t, ugye ha meg a TV-t részesítik előnyben, akkor az előfizető nem tud mit tenni, arra fizet elő és legtöbb esetben belenyugszik sajnos és inkább nézi, mert nem tud mást csinálni, ha a neandervölgyi idióta vezető nem akarja a céget a mai kor fele vinni. Kb. hasonló a dolog mint mikor TV csomagot veszel, neked a 60 csatorna közül csak 3 kellene, de mert pénzéhes idióták ezért nem hagyják, hogy te arra fizess elő, amire akarsz, helyette megvetetik veled mind a 60 csatornát és ne gyere azzal a hülyeséggel, hogy ez miért jó nekünk mert felesleges magyarázkodni a hülyeséget, hogy a szolgáltató is így kapja meg ilyen baromságot, mert a technológia már bőven lehetővé teszi azt amiről papolok, csak éppen akarnia kellene a szolgáltatónak is, de nem akarja, mert szarik ránk, neki a lényeg hogy minél többet fizessünk minden szarért, amit kitalál.

    Amúgy meg nem feltétlenül arról az 500, meg 1000 Mbit/s-ról van szó, jól van mindenhol az sincs meg, de legalább jó pár helyen elérhető és jól is teljesít, én már annak is örülnék, ha egy 1000-es netből 200 meglenne, mert azzal is pillanatok alatt lejöjjön a cucc, na de hogy egy szaros 30-as nettel 10-15 Mbit/s-al jön néha az már szégyen, mert kurva kevés a sebesség és még így se képes csak kb. a felére, vagy harmadára és ne az arányt nézd, hanem hogy mennyiből mennyi, mert bár az 1000 esetében a 200 jóval kevesebb mint 30 esetében a 10, de még akkor is nagyobb sebességgel tudnék letölteni és nem ilyen fostalicska tanyanet sebességgel.
    Igazából ha csak 1 ONT van, akkor az azt jelenti, hogy 24 lakásra összesen jut 1 Gbit/s a kettő helyett, tényleg szomorú, viszont még mindig jobb, mint mikor itt 70-80 lakásra jut összesen vagy 4-600 Mbit/s, vagy nem? Ott még mindig nagyobb a részesedés és a stabilitás mint itt.

    Én nem nézek TV-t mivel kicsit több eszem van ahhoz, hogy az időmet pazaroljam a sok faszságra, ami mindegy hogy SD vagy HD, akkor is faszág marad és itt a sok buzi reklámra, politikai híradóra gondolok, amit ha akarsz ha nem, akkor is leadnak egy film alatt többször is és az 1 órás filmből lesz lassan 2 és fél óra és ezt mind elbaszod az életedből azért, mert nem a jelen korban élsz, hanem a múltban ragadsz. A HD TV-den ugyan úgy tudsz HD-t nézni, csak éppen netről kell szedned a HD tartalmat, ami még annyira nem is illegális, ha úgy nézzük, hogy mondjuk azt töltöd le ami a TV-ben megy, csak te éppen hamarabb, vagy később szeretnéd megnézni, csak éppen egészbe, illetve olyan szünetekkel ahogy akarod és természeten reklám nélkül. A HD az így is HD, a HD TV-t így is kihasználod, sőt talán jobban is, mert elég jó HD tartalmak vannak neten és itt a minőségre célzok, ami azért koax-on mégsem az igazi, főleg ha elkezd szarakodni a kurva hálózat és pixeles lesz a kép, kurva jó úgy végignézni a HD filmet, ha a felét úgy vagy kénytelen végignézni, hogy tiszta szar, na akkor bizony a hajadra kenheted a HD TV csomagod, meg el is baszod a szépen eltervezett filmnézést is és így is kénytelen leszel leszedni a filmet, ha normálisan akarod megnézni, végül is csak egy csomó időt baszol el, de ha te ennyire ráérsz a nagy semmittevésben, akkor jól van, a te életed.
    Ja bár nem emeltem ki itt a végén, mert gondolom magától értetődő, de a te kedvedért külön leírom azért, hogy a HD tartalom letöltéséhez (vagy legalább is a gyors és kevésbé időt pazarló letöltéshez, mert ugye nem mindenki szarja az időt és a pénzt veled ellentétben) viszont normális internet kéne, amit az ilyen idióta kábeles szolgáltatók nem nagyon tudnak biztosítani, kezdve a PR-el, mely szolgáltató élen jár az idióta döntések hozatalában.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2265 üzenetére

    Jajj már ne is haragudj meg, de tudod én élek is életet és nem csak a cybervilágban kalandozok ahogyan te non-stop. (Családot alapítani, d*gni, meg házasodni, meg gyereket csinálni nem fogsz tudni az interneten, ahhoz élni is kell. ;) )
    Amit leírsz az megint csak a te cybervilágod, amit én írok az pedig színtiszta üzleti gondolkodásmód. De melléfogtál nagyon, mert én vagyok az az ember aki egy héten kb. 2-3 órát TV-zik összességében, nem többet. Tehát veled ellentétben én nem a saját életemet írom le, hanem reálisan látom a világot. :) A szolgáltatóknak rohadtul nem éri meg pont az ilyen gondolkodásmód miatt kiszolgálni a kockákat, mert fizetsz egy 3000-4000 Ft-os internetcsomagot és le van tudva az előfizetés. Ebből meg egy szolgáltató sem fogja tudni magát eltartani. Béreltvonali költségek, hálózatfenntartás, dolgozók bérei, járulékok, adók karbantartási és fejlesztési költségek, ügyfélszolgálat és még sorolhatnám a rengeteg kiadást.
    Amikre én hivatkozom azok színtiszta számok. 2016. év végén 3,2 millió televízió ELŐFIZETÉST tartottak nyilván Magyarországon. Ebbe nincs benne az ingyen tévéző 200.000-300.000 Mindig TV-s.
    Csak, hogy konkrét szolgáltatót is nézzünk számokkal.
    UPC-nek 2016. év végén 926000 televíziós előfizetője volt és 550000 internetes és mindössze 55000 mobilelőfizetője. Remélem érzed a számokat, majdnem dupla annyi a TV előfizető, mint a net és bizony a TV előfizetések jócskán több hasznot és bevételt hoznak, mint az internet.
    Persze lehet itt mondani, hogy az illegális fájlcserélésé a világ szerinted, mert amit te írsz az az. Ahhoz, hogy valaki legálisan megnézzen egy TV műsort előfizetéssel pl. Netflixen, HBO GO-n, RTL Most-on...stb. vagy meghallgasson zenét Deezeren, Spotify-on bizony nem kell 100-200 Mbit/s net, mert egy HD streaminghez bőven elég 10-20Mbit/s, egy zene streaminghez meg 1 Mbit/s, feltöltés meg nem kell. De ugyanígy a YouTube-hoz is bőven elég 10-20 Mbit/s internet, tehát megintcsak nincs kihasználva a 100 Mbit/s feletti internetcsomag.
    És így van, igazad van ez a jövő, azért is ad már az HBO is ingyen HBO GO hozzáférést, azért van jelen a legtöbb TV csatorna online VOD szolgáltatással is. De mint említettem ezekhez nem kell több 100 Mbit/s-ú le és feltöltés sem.
    Akármilyen furcsa, jelenleg még mindig a 35+ korosztály a keresőképes és fizetőképes korosztály. Senkinek nem érdeke, hogy eladjon neked 5000 Ft-ért egy 1 gigás netet és akkor onnan mindent illegálisan, ingyen beszerezz. Ez nem mozgatja a gazdaságot sehol sem. Viszont egy 40-45 éves ember aki előfizet TV csomagra is a net és a telefon mellett, akár prémiumcsomagokra is, fizet a szolgáltatónak nettel együtt 7000-10000 Ft-okat is, na ők hozzák a bevételt és lendítik a gazdaságot is.
    Levehetnéd már a cyberszemüvegedet és láthatnád reálisan is a világot, nem pedig virtuálisan! :)

    [ Szerkesztve ]

  • Fücsök007

    őstag

    válasz tomee987 #2266 üzenetére

    Azért nem mindenhez elég 15-20Mbit. Már ma is van 4K streaming pl. Netflixen, és oda 1db készüléknél is olyan 30-35Mbit kell, nem beszélve ha HDR filmekről van szó. És ha 3-4 személy netezik egyszerre egy adott előfizetésnél, akkor 120Mbit sem túl nagy érték, fejenként már csak 30-40Mbit. Egyébként ha nem lennének tömörítve az adások, akkor jóval nagyobb sávszélesség kellene, szóval nem lesz olyan minőségű a kép mint amikor az eredeti tömörítetlen tartalomat nézed. Egyébként az ma már elvárható lenne, hogy a legtöbb PR-hez hasonló méretű szolgáltató optikázzon ahol lehet, mert egyrészt időtálló, másrészt a legolcsóbb rendszert jelenti. Alteran95 kolléga sem panaszkodna, ha a PR legalább azon a szinten megmaradt volna, mint amikor még élt a cég alapítója. 10 év múlva már késő lesz kapkodva hálózatot fejleszteni, ez minden más kis-közepes szolgáltatóra vonatkozik.

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Fücsök007 #2267 üzenetére

    Az, hogy egy családban 3-4 ember UHD-t nézzen Netflixen még nagyon távoli jövő. Jelenleg az emberek nem tudnak hozzá technikai eszközöket venni és hamarabb megveszi a lapos TV-t (nem a Smart TV-t), mint egy új atomerőmű laptopot vagy PC-t, azon meg vagy illegális torrent tartalmat néz vagy HD adást.
    Jelenleg Magyarországon a UPC-n kívül már mindenki optikázik, a PR-nél is látszik, hogy új helyeken is azt húz. A UPC viszont nem. Több települést is adtak át az elmúlt fél évben új HFC (koax) hálózattal és az újakat is azzal építik jelenleg is (pl. Nyékládházán) nem optikával. Nyilván ők most olcsón, ész nélkül terjeszkednek, aztán majd eladja őket a LG anyavállalat.

    [ Szerkesztve ]

  • Fücsök007

    őstag

    válasz tomee987 #2268 üzenetére

    Az a probléma, hogy sok településen marad a HFC a PR-nél is, kb. 50 település a 200-ból, és ebbe beletartozik az egész Sz-SZ-B megyei lefedettségük, meg több kis és közepes város és egyéb nagyközségek is, tehát felemás rendszerük lesz. És lefogadom a következő EU-s pályázatig nem nagyon fogják növelni a HFC-s rendszerek sávszélességét. Legfőképpen nem is a letöltés a kevés, hanem a feltöltés, 10Mbit a felhő alapú tárolás korszakában édeskevés, és a youtubereknek se elég, ha naponta tölt fel valaki több GB-os videó(ka)t. UPC más tészta, nem egy kategória a PR-rel, de szerintem is optikázniuk kellene gőzerővel.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2266 üzenetére

    Ja, egyszerű állati életet, hülye is vagy, azt csak dugsz, mint pl. a majmok, de atyaég ég még több olyat mint te, elég belőled egy is, na dugd el magad de kurva gyorsan, jobban jársz te is meg az emberiség is, legalább is már ami maradt az emberiségből a "fogyasztói társadalom" miatt, bár lehetne új középkornak is hívni :D

    Amit én írok az a valóság, amit te írsz az a zsidó politika, aminek semmi értelme sincs, csak a minél több pénz a lényeg, amihez sokszor, sőt gyakorlatilag sohasem társul ésszerű döntés, szóval ne is firtassuk tovább.
    Te reálisan látod a világot? Abban a 2-3 órában is orbán magyarország jobban teljesít dumáját hallgatod állandóan, vagy éppen a zsidó szarságot, na te aztán tisztán látod a világot, persze csak egy kis szűk látókörben.
    Tudod a mai világban kurvára de el lehetne már felejteni a csak a pénz dolgot, mert hamarosan megint ki fog törni egy háború, vagy egy ahhoz hasonló, mikor az emberek normálisabb része újból megunja, hogy a sok pénzéhes majom folyamatosan a drága szarokat akarják lenyomni az emberek torkán. Engem pl. kurvára de nem érdekel, hogy az ilyen és hasonló idióta szolgáltatóknak mi éri meg, nem b+ majd pont én fogok alkalmazkodni hozzájuk, hát hol élsz te? Ha jól tudom, akkor a szolgáltatók és az üzletláncok és egyebek mind azért jöttek létre, hogy a fogyasztói igényeket kiszolgálják, nem pedig azért, hogy ők diktáljanak, ez csak azért alakult ki, mert hagytuk eddig, hogy szépen lassan átfordítsák a saját oldalukra az irányítást, de ezt beszopták, mert engem meg még pár embert kurvára de nem érdekel, hogy ők mit akarnak, már bocs de itt az a lényeg, hogy mi mit akarunk és ezt csak a hülye nem látja be.
    Egyébként az mint ha kurvára megérné nekik, hogy egyszerre több mindent olcsóbban adnak, persze jól ki van ez számolva, hiszen így is jóval drágábban adják, mint ahogy veszik szóval mit rinyálsz? Egyébként meg tudod mivel nem számolnak a szolgáltatók? A saját idiótaságukkal, na amiatt vannak szarban és csak amiatt szívnak az előfizetők is, mert a hülyék irányítanak. Ha nem lenne ilyen idióta a PR is, akkor már a hálózatuk több mint fele passzív hálózat lenne és akkor már évekkel ezelőtt elkezdhették volna a spórolást a hálózat karbantartásával, fejlesztésével, valamint a fenntartásával, mert jelenleg a PR területeinek több mint 90%-án aktív hálózat van, ami elavult is, szar is és drága is, ha kicsit hamarabb észhez tértek volna akkor ők is már a DIGI szintjén lennének és megérné nekik is olcsón adni akár a nagyobb sávszélességet is nagy stabilitással és ők lennének a jobbak már csak a TV kínálat miatt is, de nem, idiótának kell lenni, hát akkor meg tudod mit, szarok bele a PR-be, meg a hülyeségedbe, innentől kezdve az egész amit mondasz nettó hülyeség, majd ha a szolgáltató kicsit észhez tér, akkor beszélhetünk róla tovább, addig felesleges mert hülyeséget beszélsz.

    Azt is kihagytad, hogy a legtöbben a TV-t csak azért tartják, mert úgy olcsóbb a net is, meg úgy az egész összesen, mert hogy van ilyen is, vagyis nem is biztos, hogy használják a TV előfizetést, lehet csak porosodik, ergo megint faszságot beszélsz, statisztika ide vagy oda, nem látsz minden szám mögé, hogy pontosan mi is van ott, csak annyit látsz, hogy van TV előfizetés, hogy használják is vagy nem az már más. Nagyon sokan telefonra is előfizetnek csak azért, mert úgy olcsóbb az egész, de lehet több éve fel se vették a telefont, na ennyit erről. Lehet hogy előfizetnek rá, de szükség bizony nincs rá, szóval kicsit gondolkodj el rajta.
    Illegális fájlcsere ... Mo-on egyenlőre nem tiltott, másrészt ha az illegalitásról beszélünk, akkor ebben a tetű világban kurva sok minden illegális, mégis szarnak rá és ugyan úgy megy minden és a legtöbb dolog kormányzati szinten, innentől kezdve felesleges róla beszélni.
    Ha nekem most van TV előfizetésem és megy rajta film, akkor ha már TV-ben leadják, akkor szerintem nem követek el nagy bűnt, ha azt le is töltöm, hogy esetleg hamarabb, vagy később meg tudjam nézni, kb. olyan mint ha felvenném és később visszanézném, csak itt nem veszem fel, hanem letöltöm, csak a hozzáférés módjában van különbség, de szerintem neked meg a szolgáltatóknak az fáj, hogy akkor nem nézzük meg a sok agysorvasztó reklámot, meg politikai faszságot, amiért a nagytőkés köcsög cégek egy vagyont fizetnek a csatornáknak, meg a szolgáltatóknak azért, hogy leadják a nézőnek, azonban bocsánat, de nekem van életem és eszem is (valamennyi) és élek a demokratikus jogaimmal és szarok a reklámokra, meg a nagytőkés idiótákra, nem kérek a reklámból és a középkorban se szeretnék élni, inkább az internetre tartanék igényt, mint az elavult TV-re.

    Amúgy már megbocsáss, de te mindig félre értesz és ferdítesz is a saját hülyeségednek megfelelően.
    Egyrészt az internetet általában nem csak egy ember használja egy előfizetésen (pl. család, vagy albérlet, vagy hasonló, mielőtt illegális megosztásba mennél bele), másrészt nem csak online használja és nem csak egy dologra.
    Ha csak egy szaros 20-30 Mbit/s-os internetről beszélünk, akkor az egy normális HD Stream-re elég egy ember esetén, a többi meg addig biztos szopja a kisujját, vagy nézi a napot, ugyanis egy ember lehasználja az egész sávszélességet és akkor az az egy ember is egyszerre csak egy dologra tudja használni az internet.
    Ha csak a legalitásnál maradunk és mondjuk rámegyünk az online TV-re, meg a HD Stream-re, akkor ugye egy ember egy bő 20-30, de akár 40-50 Mbit/s-ot is elhasználhat, de legyünk merészek, mert nem az őskorban élünk és mondjuk van egy steam fiókja megvett játékokkal és amíg filmet néz, addig mondjuk egy 60 GB-os játékot szeretne beállítani letöltésre, hogy esetleg ameddig megnézi az egy órás filmet, addig le is jöjjön, ezzel csak egy a baj, hogy ha szerinted elég egy előfizetés esetén 10-20 Mbit/s mindenre, akkor az illető soha a büdös életben nem fogja tudni egyszerre több mindenre használni az internetet és még meg is osztani, mert csak neki szükség lenne vagy 80-100 Mbit/s-ra, hogy elérje a célját, plusz lehet még egy ember nézni ugyan azon az előfizetésen egy HD Stream-et, ami újabb 20-30 Mbit/s legalább (ne túltömörített szart vegyünk alapul, mert az benne van a nevében is, hogy szar), plusz lehet hogy még ő is letöltene valamit mellette, tehát eddig 160-200 Mbit/s igényről beszélünk egy előfizetés esetén és ha még van még egy ember az előfizetésen és ő mondjuk online játszik, vagy videóbeszélgetést tart, akkor még szükséges szintén vagy 5-10 Mbit/s a jó minőségű két irányú kommunikáció fenntartása véget, tehát ott tartunk, hogy vagy 200 Mbit/s-ra van szükség lefele 3 fő esetén és ez csak 3 fő, lehet még egy olyan ember is, akinek a munkahelye miatt normális, mondom normális feltöltésre lenne szüksége, hogy mondjuk nagyobb fájlokat feltöltsön, amihez minimum 20-30 Mbit/s kellene felfele (az ideális olyan 50-100 Mbit/s lenne), hogy jó gyorsan felmenjen és ne kelljen több óra hosszát feleslegesen járatni az eszközöket, amik áramot fogyasztanak, ami pénzbe kerül, persze a te részedről az előfizető le van szarva, mert te a mocsok szolgáltatónak az érdekét nézed, innentől kezdve nem is számít, hogy mit beszélsz, mert a szolgáltatónak is az előfizető érdekeit kellene néznie, nem pedig fordítva, de biztos velem van a probléma.
    Persze ha dinka vagy és még a betárcsázós korszakba élsz, akkor persze hogy elég neked a TV, meg hogy megváltás a 10-20 Mbit/s, de a mai világba már kurvára kevés, főleg ha párhuzamosan több dologra is használod az internetet, ami már olyan alap dolog, lehet te valami belassult vén csont vagy, azt még egyszerre egy dologra se tudod használni az internetet, de kérlek ne magadból indulj ki mindig.
    Nem én látom túl kockán a világot, hanem te látod túl elmaradottan. A technológia már rég rendelekézésre áll, amivel mindez megvalósítható és egyes szolgáltatók élnek is vele, csak az ilyen gagyi tanyanet szolgáltatók nem élnek vele, de ilyenkor nem azzal az előfizetővel van a baj, aki többet akar, hanem a szolgáltatóval, aki nem képes lépést tartani az előfizetői igényekkel. A gazdaság is csak akkor fejlődik, ha legalább az egyik oldal fejlődik, de ugye itt hiába van több igény, ha az idióta tetű vállalkozása nem képes kielégíteni a keletkező igényeket, tehát tök mindegy hogy kevered a szart, az akkor is szar marad és akkor se lesz igazad.

    Másik: A UPC témát már kibeszéltük, azoknak sincs sok eszük, de mégse lehet összehasonlítani a PR-el már csak azért sem, mert ott vannak egész Európában és még HFC-n is stabilabb szolgáltatást nyújtanak mint a PR, persze már ahol, mert velük is van probléma, de közel se annyi és ennek ellenére mégis nagyobb lefedettségük van, mint ennek a sufnicégnek.
    Egyébként nem értem miért lenne olcsó a HFC, főleg ha valaki gondolkodik is. Lehet hogy a réz most olcsóbb mint az optika, de egy aktív hálózat fenntartása éveken át jóval több költséget termel, mint ha alapból optikával építették volna ki az egész települést, ráadásul jóval nagyobb sebességet lehet rajta adni jóval olcsóbban, de ez is azt mutatja, hogy minden céget gondolkodni nem tudó barmok vezetnek.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2270 üzenetére

    Továbbra is csak a szemellenzős cybervilág és a ferdítés, hülyeség, hazugság és persze a kész érvek nélküli "vitázás" megy, mást nem is vártam. Orvos látott? Vagy megrémült és visszaadta a diplomáját? :D Köszönöm Istenem, hogy ilyen emberekből csak minimális mennyiség van a földön, mert különben már rég kihalt volna az emberi civilizáció és vele együtt csődbe ment volna az egész világ. ;]
    Már várom az AlteranCOM-ot. :) Aki ilyen profi a billentyűzet mögül és mindent ennyire jól tud és ért a dolgokhoz abból a világ legprofibb vállalkozója lesz. :DD :DDD

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #2271 üzenetére

    Elkezdtem olvasni, aztán rájöttem, hogy végül is tükörbe néztél és az önkritika gyakorlását kezdted meg, ami most felettébb jól sikerült, bár azzal kiegészíteném, hogy az orvos a híredre felkötötte magát :DDD
    Azt a részt se felejtsd ki, mikor születésed után a kórházból a csatornán keresztül szemetes (vagy talán hulla) zsákban csempésztek ki :D

    Amúgy ha hiszed ha nem, az ilyen ódivatú, a múltszázadban élő emberek miatt fog kihalni az emberi civilizáció, vagy ha még nem is fog kihalni, akkor is olyan majom szintre fog visszafejlődni, bár már a fele kb. ott is van, nagy részét szép szóval "fogyasztó társadalomnak" hívjuk.
    Egyébként meg az ilyen elmaradott idióta pénzéhes zsidó szolgáltatók tartják vissza a fejlődést, mert sose adnak ki semmi érdemire elég pénzt, mindig csak spórolnak és fukarkodnak és a legtöbb ideig a szart próbálják meg fenntartani, amíg pénz nyerhető ki belőle, de ezt te is tudod, csak nem akarsz igazat adni nekem.
    Az olajjal is így van, már jóval előrébb járhatnánk az elektromos kocsik terén, ha a kedves pénzéhes majmok nem hátráltatták volna a fejlődést csak azért, hogy fogyjon az olajuk jó pénzért, közben meg feleslegesen szennyezzük tovább a környezetet is ahol majd a gyerekeink is felnőnek csak azért, hogy pár majomnak legyen elég pénze. Szomorú, de igaz és ugyan ez igaz az ilyen kis szolgáltatókra annyi kivétellel, hogy nem olajról és környezetszennyezésről van szó, csak az előfizetők bosszantásáról, persze már amely előfizetők tisztában vannak a technikai lehetőségekkel és a körülményekkel.

    [ Szerkesztve ]

  • kovbandi82

    őstag

    LOGOUT blog

    Gyerekek kár veszekedni. Kinek mi a prio. Nálunk asszony mindent TV-n néz, sorozatot is, hiába mindom, fent a neten, leszedem a teljes évadot, és amikor ideje van nézi. Nem, Ő inkább felveszi ha nincs ideje. Neki fontos a TV szolgáltatás.
    Ellenben én leszedek mindent, és ha időm engedi nézem.
    Nekem kell a gyors net, Neki elég lett volna a 15-ös trékom. De higy ezen vitázzatok, hogy valaki azért hülye, mert nem az a prioritása, mint másnak ez szánalmas.

    Megértem a dühét annak, akinek szar a szolgáltatás, engem is bosszantana, de nem feltétlen biztos, hogy mindenütt az is. Nálunk pl. jó, az egész városban, megérdeklődtem.

    Telekom nálunk még a Matávos rézen szolgáltat, valahol optikán, ezt is el kell fogadnom. De hogy itt személyeskedtek, ez egyszerűen felháborító. Intelligens felnőtt emberek nem kommunikálnak így! Szedjétek össze már magatokat!

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz kovbandi82 #2273 üzenetére

    Én nem azt mondom hogy akik így csinálják azok feltétlenül hülyék, tehát félre ne értsd, csak azt mondom hogy hülyeséget csinálnak, mert van jobb és egyszerűbb, sőt akár olcsóbb megoldás is, ezért lehetne vele élni, mint ahogy te élsz is vele, másokat meg egyszerűen nem értek, hogy miért könnyebb nekik alkalmazkodni a TV-hez és az adásokhoz, ha egyszerűen azok is alkalmazkodhatnak hozzá, mondjuk így hülyén fejeztem ki, de mindegy.

    Amúgy én se azért vitatkozom vele, mert jólesik (sőt már unom), hanem azért mert hülyeséget beszél, sőt szerintem néha nem is mond igazat, a másik meg hogy nem is úgy szemléli a dolgot, mint egy előfizető, hanem mint egy szolgáltató, már pedig ha ő is ugyan úgy csak egy előfizető, akkor szarnia kellene rá, elmondja hogy neki jó a szolgáltatás és kész, tehát érted az én problémám, vajon miért éri meg neki itt vitatkozni és szintén személyeskedni és védeni a szolgáltatót, ha csak egy előfizető? Bár mindegy, felesleges ezzel is foglalkozni, mert utána megint jön hogy miért gyanúsítgatom, na vajon miért ... hagyjuk inkább szerintem is.

  • kovbandi82

    őstag

    LOGOUT blog

    A feleségem indoka, hogy így megvan a feelingje az új résznek. Igaz Ő ráér általában, gyeden van. Nem mindenki rohan mindig mint pl. én vagy lehet Te. Ezt el kell fogadni, ki hogy szereti, mit szeret. Leül a családdal, megnézi a Barátok közt.
    Én és Te letöltöm, aztán amikor itthon vagyunk úgy nézzük meg (igaz nem a B. K.-t.
    Amit én nézek, az asszony nem nézi és fordítva, tehát mi így oldottuk meg. Náluk egyezik az ízlés.
    Hogy miért védi? Mert náluk, és egyelőre úgy néz ki nálam is, jó a remdszer, nem feltétlen érti a gondod. Pl ilyen a Voda is. Nálam, amerre mozgok tökéletes, máshol nem, errefelé a Telenorra van panasz, a 4g-je sokaknak alig csorog. Máshol meg hasít.
    Csak ugye nem igazán tudsz válogatni sajnos, ahogy én se tehetem. Ha a PR itt is kaka lenne, én is szívnék.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz kovbandi82 #2275 üzenetére

    Ezt még meg is értem, nem is azért akadtam ki én sem, mert valaki így csinál, mert mindenkinek van saját élete és azt csinál vele amit akar, de ő azt akarja előadni, hogy felesleges mindenkinek (ismétlem, mindenkinek és csak azért, mert neki felesleges, ezért szerinte másolnak is) a gyors net, meg az optikai szál, mikor ott van a béna koax és a gagyi HD TV, tehát érted úgy rejtetten másokra is rá akarja erőltetni a hülyeségét, hogy már pedig te is alkalmazkodj és érd be a szarral és ez egy kurva nagy probléma, legalább is szerintem, az ilyen hülye erőltetett libsi dumát és módszert meg nem fogom tolerálni, mert azt gondolom, hogy jó páran már így is tolerálunk elég sok hülyeséget és meg is van az eredménye, mégpedig az hogy szívunk elegen eleget csak azért, mert ezt-azt elengedünk minden szó nélkül.
    Ha csak simán dicsérné a szolgáltatást, hogy neki jó, akkor a francot se érdekelne, de hogy rendesen bevédi a szolgáltatót és megpróbálja megmagyarázni, hogy a szar az miért jó, na azt nem vagyok hajlandó eltűrni. Mondtam többször, hogy én elhiszem, hogy nála jó, de ő meg higgye már el, hogy nálam szar és azt is, hogy tettem már elenne, de ha nem képes felfogni szép szavakkal, akkor mit vársz, mit tegyek? Meg ugye mit nem ért rajta és miért? Pedig olyan egyszerű a dolog.

    Egyébként tényleg bocs, néha elvetem a sulykot kicsit, de mikor valaki hülyeséget beszél és néha annak ellenére, hogy ő is tudja hogy hülyeség, na akkor egyszerűn nem bírom szó nélkül hagyni, főleg hogy akkor még el is hiszi, hogy igaza van, holott nincs.

    Ami a mobilszolgáltatókat illeti ne is beszéljünk róla. A Vodával is csak az a legnagyobb problémám, hogy agyba-főbe reklámozzák, hogy 98-99%-os lefedettség így, meg legek hálózata úgy, azt közbe itt meg olyan a hálózatuk mint a lepkefing, gyakorlatilag észrevehetetlen olyan gyenge, tehát azt elfogadom, hogy nem nem mindenhol egyformán jó, de akkor addig ne reklámozzák agyba-főbe, meg ne hazudozzanak állandóan, hanem inkább a reklámra fordított pénzt is fordítsák hálózati fejlesztésre. Milliónyi megoldása lenne ennek a problémának is, de a fejesek mindig szarnak rá, mert pénzbe kerül, de ha ők szarnak rá, akkor nekem meg mint előfizetőnek jogom van kritikát megfogalmazni, amiről egyébként a kedves fórumtárs le akar beszélni, mert neki éppen nincs problémája vele, vagy különösebben nem foglalkozik vele és azért nincs szerinte probléma vele, na de túl van már tárgyalva.

    [ Szerkesztve ]

  • RazoR

    veterán

    Sziasztok!

    Egy olyan problémám van, hogy a Wildlands játéknál aminél ugye nincsenek szerverek, viszont masszív coop játék de nem tudok máshoz és más sem tud hozzám csatlakozni! Itt nincsenek szerverek, hanem peer to peer a csatlakozás, viszont a NAT status folyamatosan offline! Próbáltam a port forwardingot, a tűzfalat megfelelően beállítani, minden neten fellelhető esetleges megoldást a játékkal kapcsolatban de semmi eredménye! A szolgáltató a PR Telecom és az a gyanúm, hogy valami a szolgáltató oldaláról nem jó! Van valami tippetek esetleg?

  • fatal`

    titán

    válasz RazoR #2277 üzenetére

    Szia!

    Nem tudom mi lehet, nem játszom a játékkal, de a szolgáltató nem szűr semmit, semmilyen porttal nem volt még problémám.

  • chester99

    aktív tag

    Üdv

    Van lehetőség a Prnél cam modullal kiváltani a set top boxot?

  • RazoR

    veterán

    Ezt a Techicolor csodát csak a szolgáltató tudja átállítani bridge módba ugye? A menüjében sehol nem találok ilyen lehetőséget.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz RazoR #2277 üzenetére

    Milyen modemed, illetve routered van? Simán modemmel próbáltad NAT nélkül?

    hunfatal: Ez azért nem teljesen igaz, szokott szűrni és korlátozni is a PR, ha úgy látja szükségességét, vagy éppen olyanja van. Múltkor 2 napig nem tudtam használni a 3389-es portot, aztán hirtelen jó lett, ki tudja mit csinálnak, bár szerintem ez is a hozzá nem értés eredménye.

    RazoR: Ha nincs benne az a funkció, akkor csak a szolgáltató tudja átállítani, bár ő meg nem biztos hogy fogja. Egyszerűbb lecserélni egy normális sima kábelmodemre és az mögé tenni egy normális Wifi routert, már ha most az a probléma, hogy instabil a kapcsolat, illetve a Wifi.

  • RazoR

    veterán

    válasz Alteran-IT #2282 üzenetére

    A probléma az, hogy a Technicolor-nak nem túl acélos a wifi-je, így eddig egy TP-Link volt mögötte, de mivel így nincs NAT ezért kellene a bridge mód a cuccra. A szolgáltató miért ne kapcsolná át? Tőlük kéne kérni sima kábelmodemet?

    Ha csak a TC van és azt bekonfigolom (upnp, port forward) akkor jó minden, de ahogy mögé rakom a TP-Linket nincs NAT ami viszont kell mindenképpen!

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz RazoR #2283 üzenetére

    Most nem értem, hogy nincs NAT így? Ugye alapból a TC-n van NAT, ha mögé teszel egy routert, ha nem, ha pedig a szolgáltató átkapcsolja bridge módba, akkor ugrik a NAT.

    Egyébként a TP-Linkes routert hogy teszed mögé? A TC-re a WAN porton keresztül csatlakoztatod, vagy az egyik LAN porton? Mert ha a WAN porton, akkor kapcsold ki a TP-Linken a DHCP-t és kösd a TC-t a TP egyik LAN portjára és úgy már csak egy NAT lesz és nem kell cserélgetni, meg veszekedni a szolgáltatóval. Egyébként igen, tőlük kell kérni sima kábelmodemet, általában be kell menni az ügyfélszolgálatra és ott kell kicseréltetni, ha nem megoldható, akkor a központi ügyfélszolgálatot fel kell hívni és le kell mondani a Wifi opciót, meg megmondani, hogy sima kábelmodemet kérsz és küldik a szerelőt cserére.

  • RazoR

    veterán

    válasz Alteran-IT #2284 üzenetére

    Az alapvető gond, hogy ha a TC után ott van a TP, akkor a NAT Status offline lesz, ha a TC-re kötöm a gépet közvetlenül akkor a nat status online lesz egyből. Másik topikban mondták, hogy ez azért van mert a TC-nek modem üzemmódban kéne lennie ha saját router van mögötte....

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz RazoR #2285 üzenetére

    Milyen egy hülyeség, még jó hogy anno nem kértem azt a vacakot :D
    Erről az auto átváltásról nem hallottam még eddig, na de mindegy. Na már most, ha ugye a TP-t úgy rakod utána, hogy a WAN portján keresztül van a TC-re kapcsolódva, akkor mindegy ha ki van kapcsolva a NAT a TC-n, ugyanis ez azt jelenti, hogy akkor auto bridge módba rakja magát, már ha tényleg kikapcsolja a NAT-ot auto, de ugye akkor mindegy, mert a TP-n működni fog a NAT.

    Ha pedig azt akarod, hogy a NAT megmaradjon a TC-n, vagyis router módban maradjon, viszont a TP-Linket is tud használni, akkor a TP-t az egyik LAN porton kösd rá a TC egyik portjára és kapcsold ki a DHCP-t a TP-n és akkor azon nem lesz NAT, csak a TC-n.

  • RazoR

    veterán

    válasz Alteran-IT #2286 üzenetére

    Akkor ha jól értem megoldható a szolgáltató nélkül is hogy menjen a TP is de legyen NAt is? Akkor a TC melyik portjára kell kötni a TP-t és melyiken mit kell állítani?

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz RazoR #2287 üzenetére

    Igen, megoldható. A TC-nek mindegy hogy melyik portjára kötöd a TP-t, a lényeg csak az, hogy a TP egyik LAN portjára kösd. Nem tudom milyen TP routered van, de gondolom annak is 4+1 portja van, na a 4 port a LAN portok, azok közül mindegy melyiken keresztül kötöd a TC-re. A TP-n pedig kapcsold ki a DHCP-t és állítsd át a LAN címet megfelelőre, hogy menedzselni tudd továbbra is a TC-s hálózaton.
    Tehát először is tudnod kell, hogy milyen címet oszt neked a TC, illetve te melyik címen éred el. Ha a TC címe 192.168.0.1, akkor a TP-s routernek a 192.168.0.2 címet add meg, majd a DHCP-t kapcsold ki, amit a webes felületen a DHCP->DHCP Settings résznél a disable-val tudsz megtenni, a LAN IP, vagyis a router IP címét pedig a Network->LAN résznél tudod megváltoztatni, ha minden rendben van, akkor csak az IP Address részbe kell belenyúlni és a Subnet Mask részen nem kell semmit módosítani (feltéve ha 255.255.255.0 az alhálózati maszk a TC által használt privát hálóban.).

  • RazoR

    veterán

    válasz Alteran-IT #2288 üzenetére

    Akkor pl TC lanból kábel a TP lan-ba, majd TP lanból mehet a gépbe meg a Wifi? DHCP és Lan beállítás után öröm és bódottá?

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz RazoR #2289 üzenetére

    Hát ugye mivel a TC-nek a WAN-ja a koax bemenet, ezért máshonnan nem is mehetne kábel a TP LAN-ba, szóval igen. TP-n megcsinálod a LAN (cím átírás) és a DHCP (kikapcsolás) beállítást és kész is vagy, onnantól kezdve mindegy, hogy melyik router LAN portjából megy a kábel a gépbe.

  • Ispy

    veterán

    Sziasztok!

    Itthonról kéne vpn kapcsolatot létrehoznom, 445-ös porton keresztül, de nem megy. Ha mobilnetről vagyok, vagy nem otthon, akkor megy. Lehet, hogy prék blokkolják a 445-ös portot?

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

  • nelsonmanian

    senior tag

    Analóg tvn szaggat/akadozik a Prime. Nézném a szökést, erre néha néha nincs hang, pixeles a kép...
    Másnál is ilyen? Újrahangolás se segít, de szerintem nem az én készülékemben van a hiba.

  • Fücsök007

    őstag

    válasz nelsonmanian #2293 üzenetére

    Ez előfordulhat ha nem olyan jól csinálták meg a helyi hálózatot. Csak a TV analóg vagy a szolgáltatás is az? Úgy tudom 2019 végéig minden kábelszolgáltatónál ki akarják vezetni az analóg csatornákat.

  • jociolaszi

    tag

    Sziasztok

    Kérdezném hogy tegnap megrendeltem a sport hd-t kaptam is egy ca modult és kártyát. Beleraktam a tv-be és mind a 155 csatorna nyitott! Ez valami próbanyitás? Meddig tart? Előtte mindig-tvs voltam ott 7nap volt. Itt is erről lehet szó?

  • plömplöm

    őstag

    válasz jociolaszi #2295 üzenetére

    24 óráig minden van, hátha megtetszik olyasmi is, amit egyébként nem kértél :) . nekem majdnem két napig volt mindenem, amikor ~ egy hónapja újraszerződtem velük.

    All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

  • jociolaszi

    tag

    válasz plömplöm #2296 üzenetére

    Köszönöm szépen azt hittem egy hétig tart 😀pont most telt le a 24ora még megy HBO és minden más is.

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz jociolaszi #2297 üzenetére

    Ezeknél egy hétig, ráadásul ingyen, ugyan már :D Még azt sem adják meg teljesen normális minőségben amire az ember előfizet, nem hogy még pluszt, annyira skótok, bár van jobb szó is rájuk.

    [ Szerkesztve ]

  • jociolaszi

    tag

    válasz plömplöm #2296 üzenetére

    Nekem is màsfél napig volt nyitva a teljes programra a kàrtya. Úgyhogy igazad volt. De legalább màr fogják tudni màsok is.

  • Roland18x

    tag

    Esetleg tudja valaki, hogy a Technicolor TC7200.20 wifi modem menüjében, hogy kéne belépni? admin/admin-t nem fogadja el. Simán az admin se jó, ha beírom a jelszóhoz.(Kézikönyve szerint ez lenne default.)

    Wifi-t akarom kikapcsolni, illetve átteni Bridge módba, mert úgyis egy erősebb Routert használnám minden másra. (Egy pár Online játék elkezdett mostanában vacakolni, szerintem pont a TC miatt.)

    Szerződésen se találtam semmit, pedig elvileg ott kéne lennie.

    Köszi előre is a választ!

    (Remélhetőleg nem kell felhívnom őket emiatt.)

Új hozzászólás Aktív témák