Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz sziszi-fuszi #3032 üzenetére

    Rá se ránts. :) Ha visszanézed a topicot a kezdetek óta csak ezt tud. Szapulni. Egy időre el is volt tűnve a topicból (lehet ki volt tiltva vagy nem tudom).
    Szüleim, nagyszüleim ugyanabban a városban élnek ahol alteran95. PR-esek ők is és soha semmi panaszuk nincsen. Se a TV-re, se az internetre. Utoljára 2017-ben voltak kint náluk a szerelők, mert besz*rt a régi Motorola modem és lecserélték CISCO-ra. Kb. 2 éve egy NMHH-s mérődoboz is van kint szüleimnél, igaz csak egy 60/5-ös netcsomagjuk van, mert nekik az bőven elég, de visszanézve a logokat (óránként mér az eszköz) folyamatosan hozza a 60/5-öt, 9-11 ms pingeket. Lehet akár csúcsidő, akár éjszaka az elmúlt 3 hónapot visszagörgetve egyszer sem volt se sebesség csökkenés, se válaszidő növekedés. A TV minősége pedig tényleg kifogástalan, szerintem az országban az egyetlen szolgáltató ahol nincsenek már felesleges SD-HD csatorna duplikációk 2020-ban (sajnálom is, hogy itt Miskolcon nem tudok rájuk előfizetni). Én már megjártam itt Miskolcon jó pár szolgáltatót, tehát van valódi, tapasztalt összehasonlítási alapom szinte az összes szolgáltatóra.
    Mindig TV Extra - Kb. 0,5-1,5 Mbit/s MPEG4 SD csatornák, a közszolgálati HD csatornák is full letömörítve. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
    UPC - Hát persze, hogy olyan zajérzékeny, zavart frekiket használnak digitális streamekre, mint 112 MHz, 120 MHz, 128 MHz. Ráadásul olyan nézett csatornákat tesznek rájuk, mint az RTL Klub HD, TV2 HD. Havonta párszor biztos, hogy pixelesek, akadoznak ezek a streamek, míg nem szintezik a vonalat. Kevés a HD csatorna és az SD csatornák egy részét is tömörítik elég rendesen. Nettel mint átlagfelhasználó nincs különösebb problémám, igaz csak 150/10 Mbit/s csomagom van.
    Telekom IPTV FTTH - Talán az eddigi legrosszabb (kb mint a MinDig TV). Ráncos, recés, tömörített kép minden SD csatornán. A HD csatornák egy 109 cm feletti TV-n már szintén nem az az igazi, valódi HD. Ja és kötelező minden TV-hez a box, amit én rühellek.
    DIGI - Nagyon kevés a HD csatornák száma, de minőségileg rendben van. Az SD csatornák esetében viszont van ami a többi szolgáltatóhoz képest eléggé tömörített, lerontott minőség. A csatornakínálat viszont szegényes (sok Discovery csatorna is hiányzik pl.) Internet FTTB volt nekem, 2-3 havonta biztos, hogy volt 1-1 nagyobb kimaradás, illetve a feltöltési sebesség elég ritkán érte el a maximális 100 Mbit/s-ot, inkább 40-50 között mozgott.

Új hozzászólás Aktív témák