Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz Macka #58841 üzenetére

    +koko52

    Miért nem jó a hasonlat? Dartsosok testalkata általában pont nem a szálkás izmos, akár egészséges kategória. Most nyert Peter Wright, nem egy tipikus sportoló alkata van.
    De ha neked kellene utána csinálni, akkor nem tudnád. Se a pontosságot se a kitartást.

    E-sport ugyanez. Az se arról szól, hogy megmozgatsz 600 kilót meg lefutod a Föld-Hold távolságot oda vissza és most te vagy a nagybetűs sportoló, hanem arról, hogy 2-6 órán keresztül koncentrált vagy, hogy tűpontosan irányítasz, hogy tized, századmásodpercek alatt jó döntéseket hozol, és hogy nem fáradsz el benne.

    Bár a dartshoz nincs semmi közöm, de ha valamit hasonlítani kéne a periférianyomkodáshoz, akkor az lenne az.

    A játék a virtuális világban van, de neked a valós világban kell milliméterre odatenni az egeret, és 0.033 másodperc alatt háromszor tüzelni ott és akkor amikor kell.

    Azon meg hiába filozofálgattok hogy másképp kéne hívni. Így hívják, tessék elintézni hogyha nem tetszik, de ne a topicot trancsírozzátok már szét azért, mert nem tetszik.

    Most előjött a streamerkedés, meg az e-sport nézés. Ugye gondolom sejtitek, hogy aki játék végigjátszást streamel, az nem e-sportoló, aki azt nézi az sem az, és aki e-sport döntőt nézi, az sem az. Mint ahogy a foci drukker sem sportoló.

    E-sportoló legalább világszinten a teljesítőképesség maximum közelében van, de inkább az, aki valós pénzdíjazású tornákon részt vesz. A többi az csak játékos.

    Sem a lemegyek a térre focizni a haverokkal, sem a CS-zek egyet a haverokkal nem összehasonlítható az élsporttal. Ha bármi, sportra emlékeztető dolgot akarsz találni videojátékban, az csak az élvonalban lesz meg. Ott van meg az a mentális terhelés, és fizikai igénybevétel, ami elválasztja a szórakozástól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák