Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Cs1csó #66015 üzenetére

    Nagyon átgondolatlan ez a gép.

    Két dologra tudok gondolni :
    1. Valami 15-25 éves Vérpistike nyert tippmixen / valahonnan egy nagyobb összeghez jutott (ilyen-olyan módon, ez most nem lényeg), és úgy gondolta, hogy jajj de megépíti a csúcs gépet, durr bele mindenből a legjobbat, csak szakértelme cserben hagyta ... és most a szülők előtt ez kiderült, őrjöngenek, és a gépnek mennie kell... (ezt alátámasztja hogy mindennek az új árát nézi, vagyis amennyiért vette)
    Az, hogy az utolsó gyöszt is elakarja adni az is szülői szigorra utal nálam, nem hiszem hogy valaki vesz egy ilyen gépet, és 1 éven belül kitalálja h neki nem is kell asztali gép. Ha akarna másikat, dolgokat megtartana (pl félkonfigként kerülne fel)

    2. Nyerte kompletten az egész gépet valahol, és most szeretne rajta túladni a lehető legjobb áron... (ennek ellentmond a sok extra kiegészítő, meg a hülyén felépített gép, és h több helyről vannak az alkatrészek)

    Mert ez a gép igencsak hülyén van megcsinálni, elég ha a vízhűtés mellett 14db ventire gondolok, vagy épp arra, hogy 2db 1TB-os HDD van benne, de ebből az egyik lassabb mint a másik (ft/GB arányban egy 2,3,4TBossal sokkal jobban járt volna). Lehet h korábbi gépéből vannak kikukázva.

    A helyében én a sok extra kiegészítőt (füles, hangkártya, Soundbar, Billentyűzet, egér, 18 ezer ft-os egérpad :Y , egyik vagy mindkét HDD és egyik 1TB-os SSD-t is) megpróbálnám külön-külön darabokban eladni. A gépet meg megint egy külön fordulóban, persze jelentősen csökkentett áron. Esetleg azt is alkatrészenként, ha egyben nem viszik.

    Az megint egy más kérdés, hogy én csak akár 1Millió ft-ot is csak akkor adnék ki gépre, ha az a munkámhoz kellene/jelentősen javítana a munkakörülményeimen, és várhatóan belátható időn belül megtérülne. Ugyanis aki csúcs hardverbe fektet az rosszabbul teszi mintha tartós élelmiszerbe fektetne, hiszen a csúcs HW-n kívül talán csak a luxusautó veszít gyorsabban az értékéből...

    Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyi idő múlva, mennyiért, és hány darabban megy majd el, de sandás, hogy nem fogjuk megtudni :(

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák