Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    Na, akkor az idevaló ontopic :

    Tegnap, a szoksásos Zoltánnál töltendő délután volt aktuális. Itt ilyen társadalmi esemébyre kell gondolni, mint összeugrunk dumálni nála egy pár sör mellett, természetesen a párjainkkal. Illetve Zoltán most nem annyira, lévén a barátnője nemrég elköltözött tőle és gyakorlatilag szétmentek, de ez most mindegy, a téma szempontjából.
    Szóval mivel barátnőmék lakásfelújjítanak (amibe én is belesegítek minden szabadidőmben, plusz melóókat lemondva) ezért ő közölte, hogy ezúttal kihagyná a Zoltános délutánt. Én is erősen hajlottam rá, hogy ezúttal kihagyom a délutánt (ezek délutánok, mert este 8ra ugye otthon kell lenni). Zoltán azonban meglepően könyörgőre fogta a dolgot, hogy menjek már akkor is.
    Mikor megérkeztem, kiderült miért is : van Zoltánnak egy haverja, akit futólag már én is ismerek József. József jó arc, és előszür azt hittem, csak a szoksásos traccs partyhoz csatlakozik, csakhogy József hozott magával valamit : A gépét. Ami persze rossz. Zoltán mondta h jajj legyek már én is ott mikor megnézzük. Ok, jól van. (ezért kellett nekem mindenképp odamennem tehát).
    József indításból egy üveg Jagert (0,7L) ajándékozott nekem. Ezután jött a gépre való ránézés. Valami ASUS P45L? alaplap, Q6600-as CPU, 2×2GB DDR2, Radeon 8470, és mint utóbb kiderült egy 240GB-os SSD volt. (a lapon egyébként 4 memória hely volt, szóval még lehetett is volna hová bővíteni)
    Tünet : windows egyszercsak nem bootol, kiírja, hogy tegyünk be média eszkzt. Ránézek, látom, hogya Biosba fura mód nem lát egy meghajtót sem. Sebaj, beledobtunk egy 250-es HDD-t, de azt sem látta. Akkor tánt csak fel igazán, hogy se az ODD, se a HDD , se az SSD-t se a pendriveot nem látja a gép. Restart, Bios reset, semmi sem segített.
    Jzsef közölte h nem lepte meg a dolog, piszok régi a gép, és nagyon érik a fejlesztés, 3-4 hónap múlva akarta megütni, de akkor előrébb hozza. Elbeszélgettünk a lehetőségekről, meg arról h mennyit szánna rá. Ezután megkérdezte, hogy mennyivel tartozik? Mondtam h semmivel (kaptam egy üveg Jagert HE') Zoltán sem kért egy fillért sem.
    Aztán persze kis iszogatás stb, az este végén mondta, hogy de neki kéne egy gép addig is, szóval tudok-e egyet olcsón SOS-be eladót? Eszembe jutott a szomszédom régi gépe, 1st gen I3, 4GB RAM, mindene van csak a HDD meg a VGA hiányzik, de Józsefnek még ez is upgrade lenne, ráadásul van VGAja és SSDje.
    Hazamentem, szomszéddal ledumáltam a részleteket, Józsefnek tetszett az ár, mondta, hogyha segítek neki ezt nyélbeütni meg elvinni hozzá a gépet, akkor egy 10-es az én markomat is üti. Nos, úgy gondoltam, hogy ez így remek fél óra alatt egy 10-es szép lesz, de kell is, mert mostanában túlsokat jótékonykodtam (barátnőméknél ingyen melózok a ház felújjításon, miközben három fizetős munkát is lemondtam emiatt, 26 ezer ft értékben ... ). Majd megvilágosodtam, hogy van valami ami nekem ennél többet jelentene : mondtam Józsefnek hozza már el az SSD-t, mert letesztelném vele a gépemet, és akkor rendben vagyunk, felejtse el a 10-est, meg annyit kérek még h akkor a köv gépét én írhassam/rakhassam össze (majd keresek azon, most fontosabb h kiteszteljem a gépemet). Megállapodtunk.
    Ma reggel azonban fél 10 fele kaptam Józseftől egy üzenetet, miszerint stornó az egész, nem jön, így SSD-t sem hoz, a letárgyalt gép vétel is kuka... Se magyarázat, se semmi egyéb.
    Na így maradtam ma másik SSD nélkül. Meg mehettem magyarázkodni a szomszédhoz. Sebaj, két 2×4cl jager után már leszartam ... :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák