Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz hcl #12205 üzenetére

    bizonyos szempontból az volt.
    az r55 egy olyan gép volt, hogy alapvetően s360-as technika, de backportolták bele az s370-ből a virtualizációs cuccot meg még egy-két apróságot. ennek következtében az r55-ön két mega ramon (nem giga, nem elírás) futott néhány os/360, dos/360 meg egy pts vagy cms nevű (attól függően, hogy úgy hívtad, ahogy az eredetit, vagy úgy, ahogy a lopottat) oprendszerből annyi, ahány terminál rá volt dugva.

    az ibm s/370-es sorozatot 1970-ben kezdték árulni és az akkor olyan full virtualizációt tudott, amit a "modern" pc-k ma sem.

    az r55-höz először bolgár izot diszkeket vettek, de azok még azelőtt tönkrementek, hogy beszerelték volna őket. utána a főnök raplizott egy kicsit, és akkor lettek basf diszkek.

    az egyik első gép, amin életemben dolgoztam, egy tpa/1001i volt. Volt hozzá "merevlemez", ami hajlékony volt, mint a floppy, és amikor leállították a meghajtót, akkor lekonyult, mint egy fólia. Felpörgették, akkor kifeszült, és utána lehetett rátolni a fejet. de volt hozzá grafikus terminál meg trackball is, focal-ban programozták. rettenetes 2K ramja volt, ezen elfutott 5 teletype terminál multiprogramozott basicben.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák